Zemljotres koji je pogodio Crnu Goru zatresao i delove Srbije 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Zemljotres koji je pogodio Crnu Goru zatresao i delove Srbije
Trenutno na sajtu: 459       |       Podeli:
14.03.2024 | 0 коментар(а)



Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – Zemljotres koji je jutros pogodio Crnu Goru, osetio se i u jugozapadnoj Srbiji,



rečeno je u Republičkom seizmološkom zavodu Srbije. Kako je rekao dežurni seizmolog, nakon zemljotresa magnitude 5,5 jedinica Rihterove skale, koji je u 04.06 registrovan u regionu Nikšića, aparati ovog Zavoda registrovali su još 30 udara.

U Zavodu kažu da su od građana na portalima i društvenim mrežama saznali da se zemljotres osetio i u jugozapadnoj Srbiji – u Kraljevu, Novom Pazaru, Priboju i Prijepolju. Potres se osetio čak i na višim spratovima nekih zgrada u Beogradu, što je, kako su naveli, najdalje gde se zemljotres osetio. Dežurni seizmolog rekao je takođe da se tlo sada smiruje, a da iskustvo pokazuje da je realno očekivati da će to smirivanje biti propraćeno nizom slabijih potresa.

Kada je reč o eventualnoj materijalnoj šteti, u Zavodu kažu da nemaju informacija da je štete bilo, pošto je epicentar zemljotresa bio u nenaseljenom kraju.

Teorijski intenzitet u epicentru procenjen je na VII stepeni Merkalijeve skale, navedeno je na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda Srbije.

Epicentar je bio pet kilometra jugozapadno od Čarođa, tridesetak kilometara severno od Nikšića, na granici sa Bosnom i Hercegovinom, na dubini od 14 kilometara.

Evropsko-mediteranski seizmološki centar objavio je da je jačina zemljotresa 5,3 stepena i da je za njim usledio jedan manji potres od 2,8 stepeni po Rihterovoj skali, u 5.38, na dubini od 10 kilometara.

GZS/Tanjug/PP Media




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti zemljootres

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.374.112 посета
Тренутно на сајту: 460 посетилац(a)