Делије Горачића без премца 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Делије Горачића без премца
Trenutno na sajtu: 687       |       Podeli:
08.07.2019 | 0 коментар(а)



Нова Варош - „Осми сусретима златарских села“ у Мушковини до сада најпосећенији. Организатори

најављују проширење терена и паркинга.

На „Осмим сусретима златарских села“, на вису Џаде, на Ивањдан, пало је неколико рекорда: делије из Горачића су, као нико до сада, суверено владале борилиштима, забележена је највећа посећеност, поготову младежи и деце, а паркинзи на пашњаку и дуж асфалтног пута били су тесни.

Дивовска борба - за трзај мишића јача екипа Пилане, фото: Д. Гагричић

Показујући и спретност и снагу, екипа Горачића победила је у у старим чобанским вештинама - бацању камена с рамена, скоку у даљ и надвлачењу кличка, али и стругању балвана, а преслишали су ривале у одбојци и фудбалу.

Балван за награду - Виде Петаковић из Дражевића, фото: Д. Гагричић

Урош Гујаничић из екипе Мушковине најбрже је претрчао стазу. У исцрпљујућој борби „тешкаша“ у вучењу конопца, по врућини, екипа „Пилане“ је у тек у трећем покушају обезбедила победу над „Златаршпедом“.

Као и увек – највеће замнимање посетилаца владало је за надметање рабаџија. У вучи трупца јеловине, „четворка“ од 1,72 кубика, награду су однели син и отац Бојан и Виде Петаковић из Дражевића, са воловима тешким 23 товара.

Опасно - мора се посветити већа пажња безбедности, фото: Д. Гагричић

Сабор на некадашњем састајалишту чобана, дрвосеча и рабаџија на раскрсници златарских путева у Мушковини подсетио је на стара добра времена: кад се у народу били чешћи сусрети и виђења, а чула се завичајна песма „Ој, планино, моја мила, ти си мене одгајила...“

Домаћини „Осмих сусрета златарских села“ били су село Дрмановићи и предузеће „Сложнба браћа“ Војка Пурића, а дародавац награде за рабаџије „Србијашуме“.

Мегдан се делио по врућини, фото: Д. Гагричић

"Број посетилаца обавезује нас да за идућу годину уредимо већи простор за окупљање и такмичења, као и обезбедимо далеко више паркинг места.

 

Стиже подмладак - надметање најмађих посетилаца, фото: Д. Гагричић

Захваљујући групи ентузијаста и спонзорима успевамо да намакнемо средства за одржавање ’Сусрета златарских села’, да подсећамо на корене и претке, на благо наше планине", каже Верко Јовановић из Организационог одбора.

 

Д. Гагричић, Златар инфо / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nova varos olimpijada selo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.620.315 посета
Тренутно на сајту: 689 посетилац(a)