Брнабић: До 1. децембра водиће се тешки разговори 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Брнабић: До 1. децембра водиће се тешки разговори
Trenutno na sajtu: 303       |       Podeli:
07.10.2022 | 0 коментар(а)



Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је охрабрујућа вест о томе да се одлаже одлука ЕУ о забрани увоза руске нафте
Брнабић: До 1. децембра водиће се тешки разговори, Фото: ГЗС

за земље Западног Балкана, међу којима је и Србија до 1. децембра и да ће се до тада "водити тешки разговори".
Брнабић је гостујући на ТВ Прва говорећи о захтеву Хрватске да и Србија буде обухваћена осмим пакетом санкција који укључује и увоз руске нафте, а из кога су, како је рекла изузете и неке чланице ЕУ, казала да је "Хрватска отворено показала да је непријатељска земља према Србији".

Она је додала да ће уколико санкције буду уведене то имати "озбиљне последице на нашу економију", као и да је одлука да се не изузме Србија политичка одлука ЕУ и да је бесмислена.

Брнабић је рекла и да јој је "најужаснија била патетика премијера Пленковића", човека који је, како напомиње, лично забранио посету Александра Вучића Јасеновцу, а инструише медије да цртају брчиће.

"Он патетише да њему неко каже да је усташа, а њихови медији у хистерији су напали Вучића", рекла је Брнабић и додала да је Вучић рекао да су се они сами похвалили да је на захтев Хрватске забрањено да Србија буде изузета из 8. пакета санкција.

Брнабић је рекла да ће Вучић сутра саопштити неке стратешке одлуке, као и да ће Србија морати другачије да се позиционира када је у притању, како је рекла, отворени акт непријатељства Хрватске која политички користи и енергетку кризу.

"Тај нафтовод био је југословенски, грађен нашим парама, а Хрватска га користи против Србије", указала је Брнабић.

 

 

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.364.955 посета
Тренутно на сајту: 304 посетилац(a)