Čopor pasa zaklao Soviji sedam kokošaka i jednog pevca 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Čopor pasa zaklao Soviji sedam kokošaka i jednog pevca
Trenutno na sajtu: 368       |       Podeli:
12.03.2024 | 0 коментар(а)



Priboj - U pribojskom kraju psi lutalice i dalje ne miruju. Nakon počinjenenog krvavog pira u selu Kratovo



gde su zaklali jednu ovcu i nekoliko jagnjadi, sada su napravili novi incident. Naime, pred njihovim naletom sada je stradalo sedam kokošaka i jedan pevac, u naselju Čitluk koji su Soviji Kovačević bili od velikog značaja.

- Videla sam tri psa kada su izlazila iz kokošinca, kada sam prišla imala sam šta i da vidim, živina je ležala nepomično i nijedna kokoška nije preživela. Psi su se razbežali i polomili ogradu kada su ulazili da naprave pokolj - kazala je za RINU, domaćica Sovija.

Ona dodaje da je ovo za nju veliki ekonomski udar, jer je pored penzije ovo bio izvor prihoda.

- Živela sam od penzijice koju sam primala oko 16.000 dinara i to mi je sve od čega sam živela, medjutim onda sam počela da gajim koke da imam jaje kako bi se prehranila i da ne bih morala da idem na pijac da kupujem - dodala je Sofija.

Ovo nije prvi slučaj da psi lutalice uništavaju živinu u naselju Čitluk. Prema rečima meštana kreću se u grupama od tri pa i više pasa.

- Ja neću jesti ali koke moram kupiti, pa ću opet biti uz njih i čuvati, ali kada naidju nekada me i strah od njih, jer ja ne mogu sama sačuvati od predatora - zaključuje ova starica.

Međutim bez pomoći komšija starost bi joj bila još teža, pa joj priteknu u pomoć kako bi okopala baštu ili ogradila kokošinjac.

- Postavili smo bodljikavu mrežu kako oni ne bi ušli, medjutim samo na jednom delu su pronašli gde je nema i na tom mestu ušli i nedaj bože da je ona ušla tada kada su psi bili razjareni, ko zna šta bi sa njom bilo - kaže njen prijatelj Gazo Juković.


GZS/RINA




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti srbija priboj koke

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.309.520 посета
Тренутно на сајту: 369 посетилац(a)