За 50 дана скоро 3.000 пожара на отвореном 


Danas promenljivo oblačno i toplo sa lokalnom pojavom kiše              Preventivne preglede obavilo više od 23 hiljade građana Srbije              Tokom proteklog vikenda na putevima u Srbiji stanje bezbednosti saobraćaja značajno pogoršano              Požar na deponiji Duboko ugašen na površini većoj od 70 odsto, u toku aktivnosti na gašenju žarišta              Vučić - Grupa građana je dobila ogroman novac da ruši Čačak i Todorovića              Od danas se smeće iz Čačka odvozi na kraljevačku deponiju             

 
За 50 дана скоро 3.000 пожара на отвореном
Trenutno na sajtu: 335       |       Podeli:
20.07.2022 | 0 коментар(а)



Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова апеловао је данас на све грађане да не спаљују траву и ниско растиње

на отвореним просторима и не ложе ватру у шуми и по ободима шума због опасности ширења пожара које може да угрози животе и да нанесе велике материјалне штете.

Подсећају да су само у току јуна и јула евидентирана 4.982 ванредна догађаја, од којих је било 3.836 пожара, од чега 2.884 на отвореном.

Из Сектора су указали да се очекује дужи сушни период са високим температурама који погодује настанку пожара и његовом брзом ширењу на отвореном.

Закон о заштити од пожара забрањује спаљивање траве, ниског растиња, смећа и остатка усева на отвореном, а за непоштовање те одредбе закона запрећена је казна за физичка лица 10.000 динара, а за правна од 300.000 до милион динара.

Законом је, како додају забрањено ложење ватре у шум и на удаљености од 200 метара од руба шуме, изузев на одређеним и за то обележеним местима, у складу са прописаним мерама заштите.

За непоштовање те одредбе закона запрећена је казна од 10.000 до 50.000 динара.

Сектор за ванредне ситуације ће и у наредном периоду, заједно са другим линијама рада МУП-а, надлежним инспекцијским службама републичког и локалног нивоа, наставити појачан надзора и обиласке терена ради проналажења неодговорних грађана који не поштују законске одредбе и њиховог процесуирања, у циљу смањења броја пожара и повећања безбедности грађана.

ГЗС/Танјуг




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.604.606 посета
Тренутно на сајту: 335 посетилац(a)