Снег затрпава западну Србију, два града без струје 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Снег затрпава западну Србију, два града без струје
Trenutno na sajtu: 392       |       Podeli:
26.02.2023 | 1 коментар(а)



Западна Србија - Снег који данас од поподне пада на подручју западне Србије изазвао је до сада прави колапс.
Снег затрпао западну Србију Фото: ГЗС

 Наиме, део Пријепоља и Бајине Баште тренутно је без струје, а бројни путни правци су у прекиду.

Фото: ГЗС

Председник општине Пријепоље Драго Попадић каже да је издат налог фирмама којима је поверено зимско одржавање путева да крену на терен, а да градске улице већ чисте радници Комуналног предузећа.

Дебљина снежног покривача у вишим деловима Пријепоља је преко 30 центиметара, док је он у граду у пола мањи. Снег је оборио и бор који се налази поред самог платоа Дома културе у центру Пријепоља и оштетио је део уличне расвете.

Фото: ГЗС

"Снег је већ завејао путеве у вишим деловима наше општине. Дали смо налог фирмама којима су поверени послови зимског одржавања путева да крену на терен и почну са чишћењем. Комуналци ће такође чистити градске улице.Тежак снег оборио је дрвећа на магистралу, па је ноћас саобраћај према Црној Гори у прекиду у месту Стругови код Бродарева. Дрвеће је падало и на локални путу у Пријепољу на деоници од Вакуфа према манастиру Милешева", каже први човек општине Пријепоље Драго Попадић.

Снег је направио и велике проблеме на територији општине Бајина Башта где је велики број домаћинстава остао без електричне енергије.

Фото: ГЗС

"Око 80 одсто наше општине тренутно је без електричне енергије, до прекида у снабдевању дошло је услед влажног снега који је прекинуо далековод у Бесеровини. Екипе Електродистрибуције на кратко су успеле да санирају квар, али влажан снега поново је направио хаварију. Пут према Тари је тренутно непроходнан", рекла је Весна Ђурић председница општине Бајина Башта.

Како јављају репортери Гласа западне Србије са терена тренутно су непроходни бројни путевни правци у западном делу наше земље.
На магистралном путу Златибор – Нова Варош преко Борове Главе у снегу је остало заглављено на десетине теретњака и аутомобила. У прекиду је и пут Кокин Брод - Прибојска бања.

Фото: ГЗС

Снег већ осам сати пада и у сувоборском крају, на подручју општине Горњи Милановац и већ је достигао висину од 30 центиметара на појединим местима, међутим, ипак за сада нема прекида саобраћаја.

Према речима председника општине Горњи Милановац Дејана Ковачевића сва возила су од данас поподне на терену и врше рашчишћавање снега на главним путним правцима.

Снег ни овога пута није заобишао подголијску варошицу у којој за сада нема већих проблема, према речима првог човека те општине.

"Планински предели ове општине прекривени су влажним снегом, који задаје проблеме возачима, али за сада се уредно врши испорука електричне енергије, међутим због великих количина снега у току ноћи може доћи и до већих проблема на територији наше општине", рекао је председник општине Ивањица Момчило Митровић.

Снег тренутно пада широм западне Србије, а према најавама метеоролога очекује се и наредних дана.

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sneg zapadna srbija kolaps

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Vladan

    Malo snega ili kise nema struje kako pomoci epsu



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.316.553 посета
    Тренутно на сајту: 393 посетилац(a)