Srpska deca iz regiona u poseti Beogradu, ugostio ih i predsednik Vučić 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Srpska deca iz regiona u poseti Beogradu, ugostio ih i predsednik Vučić
Trenutno na sajtu: 365       |       Podeli:
24.07.2023 | 0 коментар(а)



Veliko hvala što ste ovde u Predsedništvu Srbije, ovde niste gosti. Kada god ste u Beogradu i Srbiji niste gosti, već ste svoji na svome. Uvek će vas dočekivati raširenih ruku.



„Sledeći put ću ja da pođem na neku turu sa vama i da vam objasnim kako je bilo nekada, ali smo imali velike snove i te snove počeli da ostvarujemo u nadi da ćete vi velike snove da ostvarite baš na takav način. Da izgradite i zemlje iz kojih dolazite, ali da izgradite i kulturu srpskog naroda i da jednog dana izgradite i Srbiju u svakom smislu. Hvala vam i dobrodošli u svoju kuću, dobro došli u Srbiju”, zaključio je Vučić.

Vučić je deci uručio poklone, a ona njemu uramljeni crtež dece – cveća (deca kao cveće) i plakat sa otiscima ruku na kome su se zahvalili Predsedniku na prijemu.

„Hvala na svemu dragi predsedniče”, piše na plakatu kao i odakle su deca.

Predsednik Vučić ugostio srpsku decu iz regiona

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas srpsku decu iz regiona u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

U Beogradu je juče otvoren prvi od šest letnjih kampova kroz koje će do 29. avgusta proći 800 srpske dece iz regiona uzrasta od 12 do 18 godina. U prvom kampu će tokom pet dana boraviti 90 dece iz Kumanova iz Severne Makedonije, a nakon njih u Beograd stižu i deca iz Rumunije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Program boravka dece u Beogradu uključuje obilazak Narodnog muzeja, Muzeja Nikole Tesle, Muzeja iluzija, Hrama Svetog Save, Ade Ciganlije – grada na vodi, Avale, Narodne Skupštine, Muzeja Jugoslavije, Botaničke bašte Jevremovac, fudbalskih klubova Crvena Zvezda i Partizan, javlja Tanjug.

Deca će tokom boravka imati priliku i da učestvuju u raznim sportskim aktivnostima i da pogledaju nekoliko pozorišnih predstava i bioskopskih projekcija. Za kampove je izdvojeno ukupno 27 miliona dinara, a program zajednički sprovode Udruženja „Edukativa plus”, „Nova inicijativa mladih za bolju budućnost”, „Inkluzivni pokret” i „Razvojni centar Vojvodine”, u saradnji sa krovnim organizacijama Srba iz regiona.

GZS/Politika




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti vucic predsednik

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.436.151 посета
Тренутно на сајту: 365 посетилац(a)