Планина Мучањ заборављени туристички бисер 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Планина Мучањ заборављени туристички бисер
Trenutno na sajtu: 528       |       Podeli:
09.10.2019 | 0 коментар(а)



Ивањица - На планини Мучањ која се налази у близини села Катићи око 30 километара од Ивањице, у току је изградња видиковца

са кога ће турсти имати један од најлепших погледа у Србији.

Природа је дивља и нетакнута, а ваздух чист планински. Поглед сеже до Јелице, Овчара, Јавора, Голије, Градине и Чешља. Изградња овог видиковца коштала је 590 хиљада динара, каже менадџер Туристичке организације Ивањица Милоје Остојић.

„Посао је у току и биће готов за дан, два. Видиковац је један од значајнијих пројеката у општини Ивањица, план на овом локалитету је да се што више промовише да би био што више посећенији, јер ово је део Србије и читавог региона, који ће бити све више заштићен у туристичкој организацији. Ми идемо у сусрет свим посетама, које ће овуда пролазити, поред овога планирамо изградњу виа феарате (обезбеђена планинска стаза), а на стенама испод видиковца, обележени су пењачки смерови", казао је Остојић.

Према његовим речима осим овог локалитета план је да се на територији општине Ивањица изгради још видиковаца, да Ивањица буде у складу са другим дестинацијама као што су Тара, Златибор и Копаоник.

Иначе, према легенди, Мучањ је добио име захваљујући Светом Сави, који се много намучио док се попео до врха Јерининог града, који се налази на висини од 1534 метра.

Испод самог врха Мучња налази се чесма која је позната као Савина вода, за коју мештани верују да је чудотворна, света и лековита.

 

Глас западне Србије 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vidikovac mucanj ivanjica turisticki centr

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.411.391 посета
Тренутно на сајту: 528 посетилац(a)