Vučić: Lokalne samouprave dobijaju velika sredstva, treba da se potrude oko projekata 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Vučić: Lokalne samouprave dobijaju velika sredstva, treba da se potrude oko projekata
Trenutno na sajtu: 334       |       Podeli:
21.07.2023 | 0 коментар(а)



Predsednik Aleksandar Vučić zahvalio je danas Francuskoj agenciji za razvoj i Svetskoj banci na ogromnoj podršci i sredstavima koja će lokalnim



samoupravama u Srbiji omogućiti da u narednom periodu konkurišu za različite projekte.

Vučić je na konferenciji koja je bila posevećena projektu razvoju lokalne infrastrukture i institucionalnog razvoja u Srbiji (LIID), ukupne vrednosti od 265,2 miliona evra, rekao da će samo za opštinu Trstenik biti izdvojena sredstva koja su u visini od 12 odsto budžeta te opštine.
„To je ogroman novac. U nekim opštinama je to 30 odsto njihovog budžeta”, rekao je Vučić.
On je poručio da predstavnici lokalnih samouprava moraju da pokažu znanje i posevćenost, kao i želju, kako bi se došlo do najboljih projekata u interesu građana koji žive u Srbiji.

Mora se, kaže, pokazati i veća ozbiljnost i odgovornost, te je u tom smislu pomenuo da je država uložila ogroman novac u prečišćače otpadnih voda, milione evra, od kojih nismo imali ništa, jer nismo znali njima da upravljamo.

Ocenjujući da je reč o nemaru, Vučić je kazao da se to ne sme ponavljati, te dodao da je zato važno da postoji kontrola i da komisija odredi kako će novac da se troši i na koje projekte.

„Stanje duga u jedinicama lokalne samouprave u apsolutnim brojevima je 31.12. 2012. bilo 76,4 milijardi dinara, a 31. 5. 2023. godine 47,8 milijardi dinara”, rekao je Vučić.


GZS/Tanjug




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti vuci sredstva

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.485.207 посета
Тренутно на сајту: 335 посетилац(a)