Ђорђевић: За ФАП има наде 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Ђорђевић: За ФАП има наде
Trenutno na sajtu: 371       |       Podeli:
05.02.2017 | 0 коментар(а)



Прибој, Пожега, Чачак - Влада Србије жели да спаси Фабрику аутомобила Прибој (ФАП), јер је ово предузеће важно за нашу економију, али и Министарство одбране,



изјавио је министар одбране Зоран Ђорђевић, додајући да ће радницима, којима су заостале плате, бити исплаћене у наредних десет дана.

"Војска је определила део ФАП-а који је за нас занимљив и који ће за нас радити. Дали смо им неке послове верујући да ће резултат бити позитиван, какав је сад. ФАП је крајем прошле године добио два милиона евра да уради 21 камион за Војску Србију. Имају још неке уговорене послове и мислим да су нова времена пред ФАП-ом", рекао је Ђорђевић гостујући у Дневнику западне Србије.

Ђорђевић, који је у суботу, заједно са делегацијом СДПР-а посетио ФАП, рекао је да ће бити анализирано стање у овом предузећу, да ли се део може ставити у функцију СДПР, који би могао да један свој део пресели у Прибој и производњу ради у ФАП-у.

"СДПР доста производа ради за извоз, а ФАП је близу луке Бар, има људство, простор, што би могло да буде од велике користи", објаснио је Ђорђевић.

Он је подсетио да камиони у војсци нису занављани од 80-тих година, додајући да је план да ФАП, Застава камиони и Јумко Врање, буду три компаније ће се придружити одбрамбеној индустрији у Србији.

Говорећи о градњи Фабрике стрељачке муниције у Узићима код Пожеге, министар каже да је дошло до мањег кашњења због појаве клизишта.

"Желимо да имамо стабилну фабрику и желимо да буде на најбољи могући начин безбедна и за раднике. Биће то најмодернија фабрика, као све западне фабрике и биће понос наше наменске индустрије", истакао је Ђорђевић.

Он је рекао да ће у наредном периоду акценат у свим компанијама одбрамбене индустрије бити на безбедности и сигурности радника.

"Желимо да на првом месту то променимо. Један од примера је Слобода из Чачка која има најмодернију халу у којој запослени имају најбоље услове, а и безбедност је на највишем нивоу", изјавио је Ђорђевић.

Према његовим речима, све компаније наменске индустрије бележе успон и иду напред и ниједна од њих више није у минусу.

Ђорђевић је рекао да Министарство одбране има стратегију и јасно зна шта хоће од војске у напредних 10 година.

"Прва ствар коју смо приметили и која је била најакутнија 2012. године, јесте ваздухопловство и противваздухопловна одбрана. Први резултати се показују сада. Дражава је стала на ноге, држава се није задужила и управо разумевањем премијера, да јаку економију мора да прати јака војска, која ће да пружи безбедност својим грађанима, али и безбедност за улагање и све остало, јесте уложено у војску. Војска иде у позитивном смеру и то се види", рекао је Ђорђевић.

Ђорђевић је истакао да, концепција величине војске коју имамо задовољава безбедносне изазове и претње који су за ову земљу.

"Спремни смо да одговоримо на то и да бранимо нашу земљу. Желим да поручим грађанима да они морају да имају поверење да је војска спремна да уради то, сваким даном све спремнија и боља", нагласио је министар одбране.

Када је реч о касарнама које нису у функцији, Ђорђевић је рекао да је разговарао са премијером Србије и добио одобрење да сачини нови предлог, додајући да ће у наредним данима бити упућен ка Немањиној 11.

"Раније је предност имала локална самоуправа која је то могла да купи на пет година, у пет годишњих рата или 60 месечних. Нови предлог је да направимо нови начин процене са Пореском управом и локланим самоуправама, у зависности од њихове развијености, да буде одложено плаћање две године грејс период, плус осам година отплата. То је укупно десет година. Прве две године локална самоуправа под повољним околностима би имала могућност неплаћања где би могла да одради детаљан урбанистички план, да привуче неког инвеститора, нешто да ради, нешто и да прода и да после две године почне да отплаћује војсци. Тако би смо могли сву имовину која је вишак да продамо. Ако је будемо ставили у функциију покренућемо и локлану самоуправу, а покренућемо и војску која ће у неком тренутку почети да приходује од тога", закључио је Ђорђевић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.202.487 посета
Тренутно на сајту: 372 посетилац(a)