Лопови у ивањичком крају до сада украли преко хиљаду килограма црвеног злата 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Лопови у ивањичком крају до сада украли преко хиљаду килограма црвеног злата
Trenutno na sajtu: 444       |       Podeli:
25.07.2021 | 0 коментар(а)



Ивањица - Лопови харају ивањичким малињацима, а према речима произвођача до сада је из засада у овом крају украдено преко 1.000 килограма
Фото: ГЗС, илустрација

црвеног злата, а ако се узме у обзир њихова рекордна цена рачуница је више него јасна. Они ординирају ноћу, претпоствља се да је у питању већа група, јер за неколико часова могу да уберу око 300 килограма малина.

"Са лампама на глави, људи који су видели малињаке из даљине кажу да је слика као да су свици у засадима. Код мене су два пута упадали и однели преко 400 килограма малина, а ја нисам једини. Ово се проширило као епидемија. Видели су вероатно да на тај лак начин могу да зараде новац. Они за пар сати оберу количину у вредности преко хиљаду евра", рекао је за РИНУ Радојко Бркушанин који има засаде у селу Будожељ.

Крадљивци махом бирају малињаке чији власници не живе ту, па су на тај начин сигурни да нема ко да их пријави полицији. Власници су потпуно немоћни, јер је сад касно да поставе видео надзор а и то је питање колико би им помогло. Лопови кад оберу воће и оду, штета је неминовна.

"Једино решење је дежурство. Да након напорног дана, бербе по високим температурама, онда вожње до откупаца дођемо у засад и дежурамо са пушком. То је немогуће, а и опасно. Ко зна колико њих има, кад толико могу да наберу за ноћ. То је сада већ организовани криминал, они су све разрадили до ситних детаља и пустоше малиногроја. Ми као власници приватних поседа никако нисмо заштићени", кажу малинари.

Крађа малина интезивирала се са виоком овогодишњом ценом по килограму, која се креће и преко 400 динара, што је историјски макисум. Међутим, ово је само још један доказ колико је тешко зарадити пољопривредни динар, јер да би наплатили свој труд и зној воћари прво муке муче са мразом, сушом, па градом и оно што остане опет у потпуности не оберу они већ - лопови.


ГЗС/ РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Lopovi maline ivanjica kradja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.882.215 посета
Тренутно на сајту: 445 посетилац(a)