Нова школа оживела село 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Нова школа оживела село
Trenutno na sajtu: 384       |       Podeli:
06.05.2017 | 0 коментар(а)



Ивањица, Мочиоци – Доласком асфалта 2005 године и изградњом нове школске зграде мештани ивањичког села тврде, да је све кренуло на боље,



а миграције у град су донекле заустављене.

Школа у Мочиоцима нимало не заостаје за градским урбаним школама, јер се у њој настава одвија по најновијим стандардима. Сваки ученик има свој рачунар, а презентација градива се врши и на интерактивним таблама.

До оваквих услова, стигло се трудом и напором директора школе, Милете Караклајића, који је уз помоћ бројних министарстава, амбасада Пољске и Јапана, успео да створи одличан амбијент за своје ђаке.

“Министарство за капиталне инвестиције је уложило новчана средства, министарство просвете је донирало целокупну опрему, а амбасада Пољске, опрему за кухињу, тако да смо 2010 године имали готову школску зграду, која се не разликује од било које градске школе.

Кад смо завршили адаптацију имали смо само 32 ученика, а сада имамо 57, што је недвосмислен показатељ да смо урадили добар посао и да се мађи мештани одлучују да ипак остану у селу”, истиче Караклајић.

 

Изградња школе, покренула је и друге инфраструктурне пројекте, који су по речима мештана, допринели процвату села.

“Од како је кроз наше село прошао пут ка Јасенову и Кокином броду, отворени смо практично ка свету. Уређена нам је школа, амбуланта, месна канцеларија, а очекујемо и да ће се ускоро за рад оспособити и Пошта”, наводи Благоје Драшковић, мештанин села Мочиоци.

 

Ово село, које је од Ивањице удаљено 40 километара и даље је право градилиште. У току је изградња новог моста, урађена је обала утврде, започето зидање нове цркве, а ни нове идеје не недостају, па су Мочиоци иделан пример да се и далеко од града, може итекако пристјно живети.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.140.855 посета
Тренутно на сајту: 385 посетилац(a)