Прибојски већници прихватили предлог за први ребаланс буџета 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Прибојски већници прихватили предлог за први ребаланс буџета
Trenutno na sajtu: 722       |       Podeli:
24.03.2023 | 0 коментар(а)



Прибој - На 55. седници Опоштинског већа Прибоја, која је одржана 23. марта прихваћен



је предлог првог ребаланса буџета Општине у овој години, који се односи на решавање инфраструктурних потреба грађана Прибоја.

„Ребаланс од 37 милиона динара, што је за 2,3 одсто повећање у односу на усвојени Буџет за 2023. годину, односи се на водоснабдевање насеља Марјановићи на урђење фасаде управне зграде ФАП-а и зграде у улици 12. јанаур број 5”, реферише Славиша Јањушевић, руковдилац одељења за друштвене делатности, буџет и финасије.

Седницом Општинског већа, у одсуству председника Општине Лазара Рвовића, председавао је Саша Василић, заменик председника Општине, који је већнике информисао и о скорој реализацији две капиталне инвестиције у граду, а које су већ одобрене у Министарству за јавна улагања.

Гимназаија Прибој ушла је у план реконструкције у овој години, што ће, када буде завршена, употпунити слику готово јединственог школског комплекса у Новом Прибоју”, истиче Саша Василић и додаје:

„Одобрена је и прва фаза реконструкције канализације у вредности од седам милиона евра, а која подразумева изградњу примарног колектора од ресторана ФАП-а до ушћа Увца у Лим, као и реконструкцију канализационе мреже у Старом Прибоју”, каже Василић.

Прибојски већници донели су Закључак за наставак бесплатног јавног линијског превоза на територији општине Прибој, а тендер ће бити расписан ових дана.

Разматран је и Програм коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине, у износу од 3,1 милион динара, а прихваћен је и План заштите од поплава на територије Општине, за воде другог реда.

Чланови Општинског већа без много дискусије прихватили су извештаје о раду за протеклу годину Општинске управе Прибој као и извештаје о раду и предлоге статута јавних установа у граду: Завичајног музеја, Градске библиотеке, Центра за социјални рад, Центра за развој услуга социјалне заштите и Спортског центра Прибој.

Прибојски већници прихватили су и извештај о пословању и текућим активностима РСД „Бањица”, као и предлог Одлуке о измени Плана генералне регулације градског подручја.

Општинско веће Прибоја заседало је у функцији припреме наредне седнице СО Прибој, која ће се одржати у уторак 28. марта.

 


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj vece rebalans budzet

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.074.635 посета
Тренутно на сајту: 722 посетилац(a)