Добра вест за пољопривреднике: 8,4 милиона из градског буџета за превоз и паковање меркантилног кукуруза 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Добра вест за пољопривреднике: 8,4 милиона из градског буџета за превоз и паковање меркантилног кукуруза
Trenutno na sajtu: 382       |       Podeli:
24.02.2023 | 0 коментар(а)



Чачак - Данас је одржана 61. седница Градског већа града Чачка. Град Чачак определио је 8.4 милиона динара из буџета за превоз и паковање меркантилног кукуруза
Милун Тодоровић, градоначелник Чачка, Фото: ГЗС

за пољопривредне произвођаче са територије града Чачка.

„Влада Србије определила је 664 тоне меркантилног кукуруза за наше пољопривреднике, у вредности преко 30 милиона динара, 8,4 милиона динара из текуће буџетске резерве град Чачак је обезбедио за превоз и џакирање пошто је кукуруз у ринфузи. После данашње одлуке расписујемо Јавни позив за превозника, односно извођача који је џакирати и припремити за испоруку тај кукуруз, али га и превести. Са Аутопревозом и Кавимом смо договорили да он буде смештен у њиховим магацинима и онда ће се сукцесивно испоручивати по приоритетима које ће имати пољопривредници из најудаљенијих делова нашег града”, рекао је градоначелник града Чачка Милун Тодоровић.

Градоначелник је истакао да су најлепше вести са данашње седнице Градског већа управо резултати рада Регионалног центра за таленте Чачак.

„Највише нас је обрадовао извештај директора Регионалног центра за таленте Чачак доктора Марковића. Велики број основаца и средњошколаца, њих 335 били су полазници, 73 се пласирало на републичка такмичења, од којих се њих 40 најталентованијих окитило се једном од медаља. Наш Регионални центар за таленте прошле године проглашен је за најбољи Регионални центар у Републици Србији. Град Чачак финансира ову установу, а од прошле године прикључила се и општина Ивањица, зеља нам је да то проширимо и да учешће узму и друге локалне самоуправе које имају своје малишане у овом центру. Оно што је јако битно јесте да са овим ученицима ради 27 ментора”, рекао је Тодоровић.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK VECE GRADONACELNIK MERKANTILNI KUKURUZ

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.392.315 посета
Тренутно на сајту: 383 посетилац(a)