Расписан конкурс за „Школску сцену 2020 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Расписан конкурс за „Школску сцену 2020
Trenutno na sajtu: 456       |       Podeli:
25.02.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Милановачко позориште и Културни центар расписали су конкурс за „Школску сцену 2020“

фестивал позоришног стваралаштва ученика основних и средњих школа са подручја општине Горњи Милановац.

Право учешћа на Конкурсу имају све матичне основне и средње школе са подручја општине Горњи Милановац које до 24. априла  ове године доставе пријаве Милановачком позоришту или Културном центру.  Школе за фестивал могу да пријаве три представе.

Смотра је такмичарског карактера, а представе ће се изводити у договору са Организаторима у матичним школама или у великој сали Културног центра (Дом културе). Школе које желе представе да изведу у Дому културе, за пробу ће моћи да користе искључиво дан предвиђен за наступ.  

Организатори имају обавезу да наставницима – редитељима представе, на њихов захтев, обезбеде консултанску помоћ у реализацији представе.

„Школска сцена“ биће реализована у периоду од 11. до 30. маја 2020. године.

Преносни пехар Фестивала додељиваће се за најбољу представу у све три старосне категорије млађи основци (од I до IV разреда), старији основци (од V до VIII разреда) и средњошколци, као и за најбоље изведену луткарску представу.

Организатори Смотре додељиваће награде и за најбољу мушку и најбољу женску улогу.

Због немогућности организовања већег броја проба у Дому културе препорука Организатора је да представе буду 30 - 45 минута и са мањим бројем глумаца.

Пријаве за Конкурс достављају се Милановачком позоришту или Културном центру Горњи Милановац (Трг кнеза Михаила 1, 32300 Горњи Милановац - са назнаком „ШКОЛСКА СЦЕНА 2020” ).

Иначе, од 2007. године до данас милановачке школе су на сцену поставиле 114 представа. Млади глумци из Горњег Милановца, Прањана, Брезне, Рудника, Угриноваца, Такова, Каменице, Брђана, Враћевшнице и других места општине представили су око 1100 улога.

Тачан број посетилаца  није познат, али су процене да их је до сада (13 фестивала) било више од 30.000.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


MILANOVACKO POZORISTE SKOLSKA SCENA 2020 KONKURS

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.987.130 посета
Тренутно на сајту: 457 посетилац(a)