Ово нисте доживели: Фото-сафари на Тари на ком најбољи оштре своје објективе 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Ово нисте доживели: Фото-сафари на Тари на ком најбољи оштре своје објективе
Trenutno na sajtu: 692       |       Podeli:
11.10.2019 | 0 коментар(а)



Бајина Башта – На хиљаде људи иде у Афрку на сафари, али и Србија има свог “коња за трку”.
Бањска стена омиљена тачка фотографа, фото: РИНА

На планини Тари већ осам година инострани и домаћи фотографи долазе на – фото сафари и на тај начин потврђују да је ова планинска лепотица једна од најлепших планина у Европи на којој итекако могу да испробају своје објективе, али и фотографске вештине.

Бориша Чолић, сарадник у служби информисања и презентације туризма у НП Тара

„Мађарски фотографи Бела Сабо и Ирена Бекер у августу 2010 године дошли су на Тару и распитивали се које су то локације интересантне за фотограсифање. Једно поподне им није било довољно, па су се одушевљени вратили поново на нашу планину”, рекао је Бориша Чолић, сарадник у служби информисања и презентације туризма у НП Тара за РИНУ.

Ту није био крај, мајстор фотографије и професор Бела Сабо који има мајсторску радионицу довео је своје ученике на Тару како би испробали чари правог фото-сафарија.

Видиковац на Тари

„Они обилазе цео свет у потрази за савршеним локацијама. Били су на Балтику, Далмацији а онда су посетили и Тару. За то време фотографисали су локације попут Бањске стене, кућице на Дрини, наше манастире и прелепе крајолике. За шест дана колико бораве на Тари направљене су феноменалне фотографије”, каже Чолић.

Од 2015. године у фото-сафари на Тари укључени су и фотографи из Фото савеза Србије, а након сваке авантуре организују се изложбе у Србији, али и у Мађарској, Румунији и Словенији.

РИНА

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.068.007 посета
Тренутно на сајту: 692 посетилац(a)