Vredna i uspešna višečlana porodica Mijailović iz Boljkovaca 


U Srbiji danas uglavnom sunčano, na zapadu zemlje mogući pljuskovi sa grmaljvinom              Nagrada za glumačku bravuru Bratislavu Jankoviću              Najavljeno potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini Srbije sa Egiptom u julu ili avgustu              Počela rekonstrukcija vrtića u Starom Priboju              Identifikacione nalepnice za laka električna vozila zvanično obavezne             

 
Vredna i uspešna višečlana porodica Mijailović iz Boljkovaca
Trenutno na sajtu: 300       |       Podeli:
24.05.2024 | 0 коментар(а)



Gornji Milanovac - Predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević posetio je domaćinstvo višečlane porodice Mijailović,
Foto: OU Gornji Milanovac




koje se nalazi u Boljkovcima, jednom od većih sela u opštini Gornji Milanovac.
– Želim da se zahvalim porodici Mijailović na toplom dočeku. Zaista sam fasciniran onim što sam video, a to je da oni svi žive u zajednici i da je u pitanja višečlana porodica. Oni su uspeli da svakom članu zajednice obezbede zasebnu kuću, ali i dalje sve poslove rade zajedno, što je retkost videti, ne samo u Gornjem Milanovcu, nego i Srbiji. Ono što je značajno jeste da su počeli više da se bave poljoprivredom i stočarskom proizvodnjom, ali pre svega ljubav prema konjima je nešto što njih izdvaja od drugih. Imali smo priliku da vidimo prelepe rasne konje, a prvi put sam takve konje video upravo ovde kada je bila organizovana „Štraparijada“. Potrebna je velika ljubav da se neko odluči na tako nešto, a to ujedno posao koji zahteva posvećenost i velike finansijske izdatke. Mi smo tu i ispred „Turističke organizacije opštine Gornji Milanovac“ da uvek podržimo takve manifestcije, jer to jeste nešto što će sačuvati naš identitet sa jedne strane, a sa druge strane i obogatiti našu turističku ponudu. Kada sam prošli put bio na „Štraparijadi“, zaista nisam mogao da verujem koliki broj ljubitelja konja se okupio na toj manifestaciji. To su neke lepe stvari po kojima su Boljkovci poznati, ali ono čime definitivno nisam zadovoljan to je putna infrastruktrua. Regionalni put, od samog kružnog toka i pristupne saobraćajnice, pa preko Klatičeva, Kalimanića, do samih Boljkovaca je u jako lošem stanju. Ovakav put ne bi smeo da bude u upotrebi i ja ću koliko danas da uputim dopis i da se čujem sa direktorom „Puteva Srbije“ i sa „Republičkom saobraćajnom inspekcijom“, kako bismo što pre sanirali ovaj deo puta. Ovom putu je neophodna kompletna rekonstrukcija – izjavio je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Porodica Mijailović se pored stočarstva kao osnovnog izvora finansiranja, bavi i eksploatacijom drvne mase, a velika ljubav im je uzgajanje konja. Dvadesetčetvorogodišnji Uroš Mijailović, ističe da je ljubav prema konjima nasledio od svog oca:

-Moj otac se najpre bavio uzgajanjem konja, oni su mu u početku bili osnovni izvor zarade. Tu svoju ljubav je preneo i na nas mlađe, tako da već nekoliko godina unazad učestvujemo i na poznatom takmičenju „Štraparijadi“, koja se održava kod nas. Naša porodica je, kako su godine odmicale postajala sve brojnija. U početku smo svi smo živeli u jednoj kući, dok radom i trudom nismo stekli veliko domaćinstvo. Osnovna delatnost nam je stočarstvo, ali zbog predela bogatog šumom, dosta prihoda obezbeđujemo od prodaje drva. Obrađujemo preko trideset hektara zemlje, imamo osam grla u štali i bavimo se preradom mleka – rekao je Uroš Mijailović.

Opština Gornji Milanovac nastaviće da radi na poboljšanju i modernizaciji infrastrukture u seoskim područjima, kako bi se život na selu razvijao i kako bi ljudima koji tamo žive stvorila bolje uslove za život.

GZS




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti gornji milanaovac domacinstvo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 162.905.031 посета
Тренутно на сајту: 301 посетилац(a)