Стан у Београду последња имовина фабрике ЦЕР, покренут стечај над угашеном фабриком 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Стан у Београду последња имовина фабрике ЦЕР, покренут стечај над угашеном фабриком
Trenutno na sajtu: 352       |       Podeli:
05.04.2023 | 0 коментар(а)



Чачак – Привредни суд у Чачку покренуо је претходни стечајни поступак над дужником АД ЦЕР из овог града,



и забранио било какво располагање имовином ове фабрике коју је још 2009. године, на аукцији Агенције за приватизацију, купило такође чачанско предузеће „Словас”. Управо је „Словас” предлагач за покретање стечаја, наводећи у свом документу поднетом суду да је спорна једина имовина и непокретност коју ЦЕР још поседује, трособни стан у центру Београда, Улица Балканска 20, површине 136 квадрата. Продаја стана траје од 2016. године.

У предлогу се, такође, наводи:

„Јавна извршитељка из Београда, и поред тога што је од стране предлагача као извршног повериоца упућена на парницу, одржала је прву продају стана и заказала другу, на којој цена пада на 50 одсто процењене вредности, што је далеко ниже од тржишне. Стан у средишту српске престонице процењен је на 39 милиона динара а на прву продају, са почетном ценом у висини од 70 процената процењене, није се јавио нико. Будући да ће на другој продаји стан да буде понуђен по цени од 19,5 милиона динара, предлагач сматра да је боље покренути стечајни поступак”.

„Словас” у предлогу истиче да од ЦЕР – а потражује 138,4 милиона динара, али је дужник у непрекидној блокади 1.829 дана на износ од 238 милиона динара.
ЦЕР је својевремено био највећа фабрика за производњу термотехничких уређаја у овом делу СФРЈ, и број запослених достизао је око 2.000.

Суд ће 10. априла ове године одлучити о отварању стечајног поступка.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cer stan prodaja beograd

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.029.727 посета
Тренутно на сајту: 353 посетилац(a)