Чачанин Милан Новитовић на челу спасилачког тима који је шести дан након земљотреса из рушевина у Турској избавио десетогодишњу девојчицу 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Чачанин Милан Новитовић на челу спасилачког тима који је шести дан након земљотреса из рушевина у Турској избавио десетогодишњу девојчицу
Trenutno na sajtu: 348       |       Podeli:
13.02.2023 | 0 коментар(а)



Екипа Републичке управе цивилне заштите Републике Српске спасила је десетогодишњу девојчицу
ВД директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске Милан Новитовић, фото: ГЗС

 

која је шест дана била испод рушевина, потврдио је за Глас западне Србије вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Милан Новитовић.

„Девојчица која даје знакове живота лоцирана је у рушевинама вишеспратнице на чијем рашчишћавању су радили спасиоци из Српске заједно са колегама из турске Управе за катастрофе и ванредне ситуације (АФАД)”, рекао је Новитовић који је са својим колегама од првог дана на терену.

Девојчица је спасена из рушевина зграде у граду Кахраманмараш, чак 152 сата након земљотреса.

Новитовић је казао да је десетогодишња девојчица била је сакривена иза ормана у подруму зграде у којој се налазила, а у који је доспела након земљотреса и урушавања зграде. Спасиоци из Српске су заједно са колегама из АФАД-а ископали тунел дуг око четири метра како би дошли до ње.

„Иако радимо у екстремно тешким условима, ово спасавање нам је дало снагу да наставимо још јаче. Дошли смо овде да помогнемо и бићемо ту све док буде потребно. Нисмо ниједну непријатност доживели, већ супротно – турски народ нам прилази, поздравља, деле са нама воду, храну, шта год имају. Свуда наилазимо на захвалност народа Турске што смо дошли да помогнемо”, закључио је Новитовић.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


TURSKA ZEMLJOTRES MILAN NOVITOVIC SPASAVANJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.854.056 посета
Тренутно на сајту: 349 посетилац(a)