Na severu KiM posle jučerašnjih sukoba kosovske policije i građana trenutno mirno, oružane snage VS do daljeg u najvišem stepenu borbene gotovosti 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Na severu KiM posle jučerašnjih sukoba kosovske policije i građana trenutno mirno, oružane snage VS do daljeg u najvišem stepenu borbene gotovosti
Trenutno na sajtu: 529       |       Podeli:
27.05.2023 | 0 коментар(а)



Na administrativnom prelazu Jarinje nema blokada, od jutros nema gužvi i



teretni saobraj se odvijaju bez problema, prenosi Javni servis.

Gužve je bilo noćas zbog povratka građana sa Kosmeta koji su se vraćali sa skupa "Srbija nade" u Beogradu.
Uobičajena procedura odvija se i za teretni saobraćaj koji je juče bio u prekidu, jer pripadnici KPS nisu dozvoljavali kamionima prolaz iz, kako su rekli, bezbednosnih razloga.

Nema blokada, saobraćaj se normalno odvija uz povremeno prisustvo KPS.

Identična situacija je i na prelazu Brnjak.

Misija Kfora oštro je osudila jednostrane akte Prištine ističući da je koordinacija između svih aktera od suštinskog značaja. Zemlje Kvinte pozvale su na momentalno povlačenje policije i deeskalaciju sukoba.

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je za RTS da se, po naredbi predsednika Republike za podizanje borbene gotovosti, Vojska Srbije razmešta na pozicijama ka administrativnoj liniji.

Američki državni sekretar Entoni Blinken, ambasadori SAD u Beogradu i Prištini, komesar za proširenje Evropske unije, osudili su postupke kosovskih vlasti i pozvali da se one odmah zaustave.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas prisustvovao sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, poručio je da će država biti čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda na Kosovu i Metohiji.

Foto: printskrin

Nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost saopšteno je da oružane snage Republike Srbije ostaju do daljeg u najvišem stepenu borbene gotovosti zbog brutalne primene sile od strane Aljbina Kurtija i njegovih snaga prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Tokom sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost dogovorene su sve neophodne bezbednosne aktivnosti u cilju snaženja odbrambenih kapaciteta Republike Srbije, navodi se u saopštenju.

Naglašeno je da KFOR/NATO nije obavio svoj posao u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović ovlašćen je da održava direktan kontakt sa komandantom KFOR-a, u pokušaju da obezbedi da KFOR/NATO ispuni svoju funkciju i mandat, u skladu sa relevantnim aktima UN i zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji.

 


Pink.rs / Tanjug / GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kosovo neredi vojska srbija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.109.620 посета
Тренутно на сајту: 527 посетилац(a)