Pavle Zdravković zaslužan je najveći uspeh u istoriji srpskog kajaka i kanua 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Pavle Zdravković zaslužan je najveći uspeh u istoriji srpskog kajaka i kanua
Trenutno na sajtu: 319       |       Podeli:
19.07.2023 | 1 коментар(а)



Kraljevo - Vožnja kajaka u Srbiji postaje se popularnija, a da je sve više mladih koji su strastveni kajakaši pokazuje i primer



mladog Pavla Zdravkovića. Svaki brzak u gornjem toku Ibra, talas i krivine ove hladne planinske reke on dobro poznaje, jer su prvi kajakaški koraci napravljeni upravo u ovim vodama, a onda su na red došle i neke nove i zahtevnije plovidbe, ali i medalje na takmičenjima, prenosi RINA.

- Ibar je najlepša brza reka, ekstremna reka velikog potencijala, najekstremnije mesto je Kina i reka Saliven što je bio veliki izazov. Jedini sam na toj reci uspešno završio takmičenje sa naših prostora. Poseban utisak nosim sa reke Vrbas u Banja Luci kao i sa reke Treska koja se uliva u Vardar, gde je bili Evropsko prvenstvo u kajakaštvu i utisci su zaista posebni, ali sam srećan i zbog dobrih ostarenih rezultata, kaže Pavle za RINU.

Rezultati nisu izostali ni na mnogim medjunarodnim takmičenjima, a prethode im ozbiljni treninzi na rekama u okruženju.

Foto: RINA

Važnije od priznanja i osvojenih nagrada za Pavla je afirmacija ovog sporta, pre svega kod mladih jer upravo podrška u prvim koracima je presudna. Stoga trening sa kajakšima se ne propušta. Naum Mrvić prve kajakaške korake napravio je pre dva meseca i kako kaže, upravo mu je Pavlova podrška bila presudna da se oproba u ovom sportu.

- Treninzi jesu naporni i traju po sat ipo, moraš biti dobar plivač i raditi na fizičkoj kondiciji jer je neophodna snaga, pre svega u rukama. Roditelji su bili pomalo skeptični, ali sam ih , zajedno sa Pavlom razuverio i verujem da ću i ja , jednoga dana postići oslične rezultate i biti nekom podrška i vetar u leđa kao što je on meni, kaže mali Naum Mrvić.

Jedan od onih koji potvrdjuje da rezultati kad tad moraju biti vidljivi kada se svakodnevno trenira jeste Veljko Janjić.

- Trening ne propuštam, već deset godina, nije zahtevan sport ako voliš , da imaš volju. Ibar je brza reka i dobar je za kajak na divljim vodama, ima i mirnih mesta. Spreman se za prvenstvo Srbije, upravo ovde, na Ibru, intezivni su treninzi i nadam se da ću postići uspešne rezultate“, kaže Janjić.

Mnoge reke u Srbiji poput Ibra sa svojim brzacima, divljom vodom i prelepim okruženjem odlične su kao poligon za nezaboravno iskustvo i adrenalinski doživljaj u kajacima pa stoga i ne čudi što je poslednjih godina sve više onih koji se odlučuju da se bave ovim sportom.

 

 

GZS / RINA




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


KAJAK IBAR PAVLE ZDRAVSKOVIC KANUI KRALJEVO KSS

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • penzioner

    Treba ponenuti i kajak klub Cacak i njegove kajakase. Entizijazmom tih ljudi nas klub postao jedan od najjacih u Srbiji i da mladi nizu zapazene rezultate na evropskim svetskim takmicenjima.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.468.106 посета
    Тренутно на сајту: 320 посетилац(a)