Вучић у Осечини поручио: После jуга, на реду западна Србиjа 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Вучић у Осечини поручио: После jуга, на реду западна Србиjа
Trenutno na sajtu: 890       |       Podeli:
25.08.2017 | 0 коментар(а)



Осечина - Председник Србиjе Aлександрар Вучић, отварајући данас Саjам шљива у Oсечини, изјавио је да ће држава све више улагати у оваj краj

и да ће грађани моћи да осете напредак и бољитак.

"Видео сам доста уређених домаћинстава, не богатих, али веома уређених. Људима није тешко да ставе цвеће, да раде вредно и марљиво. Верујем да нам је боља будућност", рекао је Вучић.

Он jе истакао да се договара изградња локалних путева у вредности од 1,5 милиона евра и навео да се до сада наjвише улагало у jуг Србиjе, али да ће сада приоритет бити улагање у оваj краj.

Председник Србије Александар Вучић, фото: Глас западне Србије

"Много су ме мучили око овог пута Ваљево - Лозница, надам се да сте данас задовољни. Једног дана ћемо га и проширити да буде још бољи. У међувремену сам довео и Дробњака (директор Путева Србије) да заједно са Алексићем (председник општине Осечина), ако икако буде могао разговара. Договарамо негде око 1,5 милиона евра за локалне путеве према Пецкој, преко Богданића и још неколико путева", рекао је Вучић.

Вучић је истакао да ће држава помоћи да фабрика Kрушик - пластика у Oсечини jош боље ради, да има други статус и да jош више људи буде запослено.

"Планирамо да доведемо људе које ће да се баве прерадом прехрамбених производа", поручио је Вучић.

Председник општине Драган Алексић рекао је на отварању сајма шљива да је Осечина један од највећих произвођача шљиве у Србији, што је традиција која се у том крају негује и до које се држи још од кад је Србија била Кнежевина.

Председник општине Осечина, Драган Алексић, фото: Глас западне Србије

Он је истакао да је, захваљујући инвестицијама владе у овај регион, и нарочито у пут Ваљево-Лозница, овај регион добио могућност боље дистрибуције шљива.

"Данас је шљива на трпезама широм света, захваљујући шљиви овде се живи, дочекује и испраћа. Уз бољу организацију и наставак подршке државе можемо још више да искористимо наш потенцијал", рекао је Алексић.

Према његовим речима шљива је ресур где уз бољу организацију, више рада залагања као и подршку републичких и регионалних органа тај потенцијал можемо и морамо максимално искористити.

Фото: Глас западне Србије

На сајму који траје наредна два дана учествује више од 200 излагача и гостију из земље и ианостранства.

Сајам се одржава у Спортском центру Осечина, а поред производа од шљива изложена је и пољопривредна механизација.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.056.127 посета
Тренутно на сајту: 890 посетилац(a)