Одбојкашице у штрајку глађу 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Одбојкашице у штрајку глађу
Trenutno na sajtu: 550       |       Podeli:
10.05.2018 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Шест одбојкашица OК „Бамби волеј”, од којих је једна чак и у другом стању, ступило је у штрајк глађу и дало подршку свом тренеру
Одбојкашице клуба „Бамби волеј” штрајкују глађу заједно са Адисом Мицановићем, фото: ГЗС

Адису Мицановићу који већ трећи дан протествује испред зграде локалне самоуправе. Мицановић је у штрајку, због како тврди, политичке одлуке да његов клуб не добије средства из општинског буџета. Он је Полицијској управи у Пријепољу пријавио наводни криминал, а тужилаштву поднео кривичну пријаву за наводно рекетирање од стране појединих функционера из локалне власти, који су га натерали да на рачун фантомске фирме пребаци 250.000 динара. Овај новац је након његове пријаве полицији и опомене пред тужбу враћен на рачун клуба.

Ема Ромић једна од одбојкашица каже да они као шампиони су заслужили да им Општина да подршку у даљем раду, али они то не дозвољавају.
„Одлучили смо да првенствено подржимо спорт и тренера, и надамо се да ћемо успети нешто да променимо. Сматрамо да је његов штрајк глађу оправдан и да у спорт не треба да се меша политика, јер она нема никакве везе са тим”, наводи Ромић која сматра да ће такво понашање затворити клуб за који игра.

Петицију подршке Адису Мицановићу за сат времена потписало је 200 грађана Пријепоља.

Са друге стране члан Општинског већа Небојша Жунић каже да иза протеста стоји део опозиције а да су клубу „Бамби волеј” прошле године одобрена средства у износу од милиона динара.

„Због ненаменског трошења средстава ове године клуб није добио новац, то је вид санкције а не дискриминације. Спорно је 250.000 динара које је Мицановић добио за медијску промоцију. Та средства није искористио у поменуте сврхе, а није их ни вратио у општински буџет”, каже Жунић у изјави за Глас западне Србије.

Он наводи да људи који предводе ове активности су партијски везани и политички ангажовани.

Иначе, трећи дан штрајка Адису Мицановићу је позлило у 11.15 кад је интервенисала и Хитна помоћ и дала му инфузију у колима испред зграде Општине.

Интервенција Хитне помоћи, фото: Глас западне Србије

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.758.563 посета
Тренутно на сајту: 551 посетилац(a)