Не дамо кримилалцима да запале Санџак 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Не дамо кримилалцима да запале Санџак
Trenutno na sajtu: 404       |       Podeli:
02.07.2020 | 0 коментар(а)



Председник Вучић истакао да никоме неће дозволити да свађа Србе и Бошњаке, а Нови Пазар ће добити сву неопходну помоћ.
Фото:ГЗС

„Све ово што се дешавало је ружан покушај најпрљавије политичке манипулације. Најсмешније је када осуђени нарко-дилери вичу премијерки ’лопове’ или ’све недостаје’”, истакао је Вучић.
Председник Србије Александар Вучић рекао је јуче поводом догађаја у Новом Пазару да неће дозволити да било ко руши добре односе Срба и Бошњака, нити националним екстремистима да урушавају мир и стабилност у Србији и Рашкој области. Он је истакао да су напад на премијерку Ану Брнабић организовали сви санџачки лидери осим Расима Љајића, а да је све било политички организовано, говори и то што су се међу окупљенима могли видети и правоснажно осуђени криминалци.
Све ово што се дешавало је ружан покушај најпрљавије политичке манипулације. Најсмешније је када осуђени нарко-дилери вичу премијерки „лопове“ или „све недостаје”, а свега, апсолутно свега у опреми и потребама има - констатовао је он и додао да су медицински радници и сви који се боре против пандемије уморни јер борба траје већ четири месеца.
Казао је и да је јуче из Крагујевца кренуло 14 здравствених радника - девет лекара и пет медицинских сестара.
Вучић је подсетио да Нови Пазар никада раније није био предвиђен за респираторе, а да је он лично однео три. Пренео је да су тренутно три особе на респиратору у Новом Пазару, пет респиратора ради на „кисеоничком моду“ и још два нису укључена. Међутим, казао је да постоји део кривице система због стварања панике.
 Морали смо показати више емпатије и свега другог према новозараженима у болници, неупоредиво више пажње. Морало је да реагује Министарство здравља, да много раније, бар четири дана пре, прогласи целу болницу ковид болницом - објаснио је он и додао да Новом Пазару не недостаје ништа осим лекара, од којих је велики број заражен, па се сада шаљу људи из Крагујевца.
Вучић је поручио да га не интересује ко је Србин, а ко Бошњак и да сваки грађанин мора да добије најбољу могућу здравствену негу и помоћ, као и да му смета што је све политика и што се појединци иживљавају и мрцваре наше лекаре, који се боре за здравље и животе наших грађана.
Хвала и свим људима у Пазару који разумеју шта се збива и колико се држава бори. Не интересује ме ко је Србин, а ко Бошњак, сваки грађанин мора да има највећу и најбољу здравствену негу и помоћ и има је - нагласио је Вучић.
Председник Србије је рекао да је његово здравствено стање добро и да ће јавност обавестити ако се то промени, као што је и раније чинио.
Не иде гром у коприве - рекао је Вучић одговарајући на питање поводом коментара да га неколико дана нема у јавности.
Пожелели смрт Вучићевој деци
Председник Србије одговорио је јуче на Инстаграму на мржњу и увреде једног корисника те друштвене мреже да свако најбоље говори о себи, те да он и том Новопазарцу и свима осталима жели добро.
 Србима нема спаса, чим могу да поверују у ове ријечи Вучка смрада... Пухх, Вучићу, дијете ти дабогда цркло од исте болести - написао је корисник дзсехер_111_луг, коме на профилу пише да се зове Џенис Шехерзада Лакота. На његовом профилу је, иначе, написано да је из „републике Санџак“.
Како „Ало!” сазнаје, реч је о сину Ахмета Лакоте, присталице СДА Санџака, који је у блиским односима са Сулејманом Угљанином.
 Људи не треба да брину, сачекаћемо дан, два и ако нам здравствени систем буде угрожен, предузимаћемо најтеже мере - поручио је Вучић. Одговарајући на различите критике поводом ситуације са коронавирусом, он је рекао да треба решавати велике економске проблеме и да се не може бавити свима који нешто приговарају, као што су они, каже, који би све напредњаке послали у логоре.
Нарко-дилере који су се јуче убацили међу окупљене грађане испред Опште болнице у Новом Пазару организовао је Сулејман Угљанин. У исто време, како „Ало!“ сазнаје, муфтија Муамер Зукорлић организовао је перформанс дела медицинског особља, које је окренуло леђа премијерки Ани Брнабић, министрима Златибору Лончару и Расиму Љајићу док су говорили. Један од медицинара који су јуче покушали да испровоцирају реакције званичника који су донели медицинску помоћ у Нови Пазар је и доктор Енес Жогић, иначе Зукорлићев главни човек у здравственом центру. Жогић је хирург и био је други на муфтијиној листи на недавно одржаним изборима.

 

ГЗС / Ало




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic novi pazar sandzak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.884.809 посета
Тренутно на сајту: 404 посетилац(a)