Противградна ракета пала у породично двориште, само пуком срећом избегнута трагедија 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Противградна ракета пала у породично двориште, само пуком срећом избегнута трагедија
Trenutno na sajtu: 279       |       Podeli:
24.05.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Противградна ракета пала је у двориште породице Кокотовић која живи у ширем центру града.

Том приликом причињена је мања материјална штета, али на срећу нико није повређен.

“Све се десило око пола пет поподне, био сам на спрату и чуо буку. Кад сам сишао видео сам да је противградна ракета пробила лимени кров летњковца и тад изазвала експлозију, а затим и дим. Оштетила је капију и сто, а остаци су и даље остали. Само пуком срећом нико није настрадао, јер моја супруга је два минута пре тог догађаја била управо на месту на ком се то десило. Колико сам могао да приметим ракета је дошла са стране Љубића”, изјавио је за Глас западне Србије, Милинко Кокотовић, власник куће у чије двориште је пала противградна ракета.

Милинко Кокотовић, фото: Глас западне Србије

Како истиче, позвали су полицију која је обавила увиђај, а са њима су дошли и припадници противградне заштите, али нису могли да утврде одакле је испаљена спорна противградна ракета.

“Кад су погледали остатке ракете у дворишту, нису могли ништа да закључе јер нису били написани серијски бројеви, тако да ћемо тек касније сазнати одакле је ова опасност пала баш у наше двориште”, каже Кокотовић.

У дворишту се налазе две куће, у којима живи чак 13 чланова.

“Овде је увек пуно деце, не смем ни да замислим шта је све могло да се догоди”, изјавио је за ГЗС Рашко Кокотовић.

Фото: Глас западне Србије

Жељко Раичевић, директор радарског центра Ужице каже да грешке у кретању противградних ракета могу да се десе у екстремним временским условима.

“Због јаког олујног ветра дошло је до скретања са њене праве путање. Међутим та ракета је одрадила своју сврси сходну функцију у ваздуху, па су у двориште пали само остаци. Срећа је што није причињена велика материјална штета, а најважније је што нема повређених. Ми ћемо ускоро утврдити одакле је испаљена”, истакао је Раичевић у изјави за ГЗС.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.461.303 посета
Тренутно на сајту: 279 посетилац(a)