Прибој добија затворени базен са трибинама; Нови комплекс грејаће соларни колектори 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Прибој добија затворени базен са трибинама; Нови комплекс грејаће соларни колектори
Trenutno na sajtu: 323       |       Podeli:
22.08.2022 | 0 коментар(а)



Прибој – У Прибоју ће се градити затворени базени у оквиру школског комплекса ОШ „Вук Караџић”.

Како је за еКапију рекао Вељко Бојовић из Јавног предузећа за уређење грађевинског земљишта и развој Прибоја, комплекс базена биће топлом везом повезан са школом, али ће бити отворен и за остале посетиоце у периодима када не ради школа.

„Урбанистичким пројектом предвиђена је градња два базена, већег, полуолимпијског димензија 25×12,5м и мањег површине 8×12,5м. На пливачком базену ће бити могуће одржавати и такмичења, те је предвиђена градња и трибина и осталих садржаја”, каже Бојовић.

Како додаје, очекује да до јесени буде завршена документација.

„Након јавне презентације урбанистичког пројекта очекујемо издавање грађевинске дозволе и надамо се да ће сва потребна документација бити завршена до јесени”, истиче Бојовић.

Шта предвиђа урбанистички пројекат

Урбаниситчки пројекат израдило је београдско предузеће Енсол. Укупни обухват урбанистичког пројекта чини катастарска парцела на површини од око 1,90ха док је предмет разраде површине око 1,33 ха (остатак су јавне саобраћајнице 0,57ха). Површина новопројектованог базенског комплекса је 2029,53 м2, спратности По+П+1.

Базен за пливаче димезија 25мx12,5м и базен за непливаче димензија 8мx12,5м, са плажом је основни садржај и највећа површина објекта. Како димензије базена за пливаче омогућују одржавање такмичења, почетна висина базенског простора је минимун 7м.

У оквиру овог блока су смештене групне гардеробе које су повезане са степенишном вертикалом и топлом везом са школом Вук Караџић. Уз ове гардеробе је смештен санитарни чвор и туш за особе са посебним потребама. Ови садржаји су директно повезани са гардеробом са локерима из које се преко дезобаријера, које су одвојене за мушки и женски пол директно улази у простор базена. Одвојени улази су повезани са тушевима и санитарним блоком.

Простор кабина за пресвлачење је повезан са улазним холом из Лимске улице и омогућује коришћење базена у периодима када не ради школа. Са овим улазом су преко дезо-баријере повезане просторија за инструкторе и амбуланта.

Садржаји везани за публику су смештени на првој етажи. Степенишна вертикала из улазног хола води до хола за публику. У холу је смештен клуб са магацинским простором. Простор за публику је наспрам базена за пливаче. Трибине имају 180 места за седење. Иза трибина је простор за новинаре. Трибине имају два улаза за публику. Простор за гледаоце је физички одвојен од хола и пратећих садржаја.

Испод трибина на угаоној позицији према холу је смештена гардероба. У продужетку су: просторија за запослене, санитарни чворови за публику и запослене. Степенишна вертикала која је повезана са топлом везом према школи Вук Караџић је повезана са простором за публику на првом спрату и са групним гардеробама у приземљу. У подрумској етажи је смештена базенска техника и све потребне техничке просторије.

Грејање соларном енергијом

Предвиђена је инсталација хоризонталних соларних колектора ПФМW јединичне површине 2,55 м2 на кров објекта нагиба 6°. Укупна планирана површина колектора је 153 м2. Топлотна енергија соларног система се цевоводом дистрибуира до соларних комбинованих акомулатора топлоте Про-Клин који су смештени у техничкој просторији објекта – поред базенске технике. Топлотна енергија се акумулира у Про-Клин, одакле се преко измењивњча део енергије предаје за грејање базена, а други део енергије за загревање санитарне воде базена и школе.

еКапија/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIBOJ ZATVOREN BAZEN SOLARNA ENERGIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.494.445 посета
Тренутно на сајту: 323 посетилац(a)