Влада Републике Србије улаже 300 милиона динара у аеродром Поникве 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Влада Републике Србије улаже 300 милиона динара у аеродром Поникве
Trenutno na sajtu: 269       |       Podeli:
19.03.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - Влада Републике Србије уложиће у овој години 300 милиона динара у аеродром Поникве.

Ту информацију саопштио је после састанка са градоначелницом Ужица др Јеленом Раковић Радивојевић, Михаjло Здравковић директор Aеродромa Србија.

„Данас смо у Ужицу са градоначелницом и сарадницима разговарали о даљем напретку и улагањима у аеродором Поникве. Захваљујући подршци Владе Републике Србије и надлежног Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у овој години је опредељено 300 милиона динара за развој аеродорома Поникве. Разговарали смо и о пројектно-техничкој документацији и свим корацима које је неопходно предузети у наредним данима, како би се ова инвестиција што пре реализовала“, рекао је директор Аеродрома Србије Михајло Здравковић.

По његовим речима у првој фази радиће се на продужетку писте, како би цела писта у дужини од 3 087 метара била стављена у функцију и изградњи нове стазе са платформом за паркирање два авиона.

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић истакла је да је веома задовољна састанком и конкретном подршком од стране Владе Републике Србије и ресорног министарства.

„Град Ужице учиниће све што је неопходно, а пројектанти ЈП „Ужице развој“ обезбедиће неопходну пројектно техничку документацију. Важно је да смо направили план активности, односно динамички план за коначно стављање аеродрома Поникве у комерцијалне сврхе“.

Тема овог састанка била је и инфраструктура коју треба довести до самог комплекса, али и његово повезивање са потенцијалним саобраћајницама које воде до ауто пута, наводи се на сајту града Ужица.

 


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice aerodrom ponikve ulaganja vlada rs

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.448.135 посета
Тренутно на сајту: 270 посетилац(a)