Česma u zemunici, zmije u baraci?! 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Česma u zemunici, zmije u baraci?!
Trenutno na sajtu: 477       |       Podeli:
01.06.2023 | 0 коментар(а)



Nova Varoš - Vodu toče sa česme koja jedva viri iz zemlje pored Ulice Filipa Višnjića na Branoševcu. Naselje bez metra dečjeg igrališta ili sportskih terena,



a malo parking mesta. Vlast gluva na apele meštama da se ukloni baraka graditelja solitera.

Meštani iz Ulice Filipa Višnjića, sa četiri solitera i više desetina kuća, kao i okolnih ulica na Branoševcu, kažu da toče vodu nedaleko od Dunjića kuća (prvih ovdašnjih doseljenika) sa česme - u zemunici?!

Malo u šali, ali i zbilji, šale se na račun svoje muke i nehigijenskih uslova česme, čije je korito ukopano u zemlju, a slavina jedva iznad zemlje, da ne može da se ispravi flaša prilikom točenja?! Sa česme, jedva tek primetne na samo dva metra od ulice, mnogi stalno nose vodu za piće, a pojedinci kad nestane vode u soliterima i kućama, što ovde nije retkost.

– Golema je ovo bruka za čaršiju i vlast, ne znam koga sve nismo molili, zvali, obijali pragove, da se česma uredi, malo pomeri, smeta nam kad drva unosimo u dvorište. Nekad je česma bila iznad ulice, ali... Najgore je što psi i mačke piju vodiu sa slavine, ližu je, a narod posle potura flaše?! Ne smem ni da pomislim šta se sve može desiti?! – kaže Milena Davidović, iz kuće na čijem je zemljištu česma.

Uzaludne molbe i apeli - Milena Davidović

Ovih kišnih dana mališani između druge i četvrte stambene zgrade, iznad podzide i ograde sa vrzinom, grade „kolibu“, nastrešnicu ili sklonište od dasaka i okoraka sa drvljanika komšija. Neki se ljute što u dečjoj zabavi dovlače najlon i kartone iz dve obližnje prodavnice, iako oni povremeno pokupe otpatke i odnesu u kontejner. Ima i onih kojih ih opominju: „Ne slutite nesreću, rat i zbegove pod najlonom i kartonom...!?

Zanimacija u vrzini - nastrešica od kartona

Na račun mališana upućuju se kritike, jer pojedincima smeta dečja graja ili vožnja biciklima oko zgrada. Mališani, pak, ne ostaju dužni, pa pitaju: „A gde da vozimo, što nam niste napravili stazu ili igralište?!? Znaju i dečaci i devojčice da su neki od stanara bili na važnim funkcijama ili blizu kase i odlučivanja u Skupštini opštine, a mogli bi i sad da pripomognu...

Pastorče grada - stambeno naselje na Branoševcu

Višegodišnji problem je i nedostatak parking prostora, u prvom redu kod četvrte stambene zgrade, koju su gradili Čačani, kako to narod kaže. Vozila se parkiraju i na travnjacima, često su zakrčeni trotoari i prolazi do ulaza stambenih zgrada, mnogi ne mogu izjutra da krenu na posao, dolazi do svađa, pretnji, psovki. A ne daj Bože da zatreba prolaz vatrogasnim vozilima.?

Prošle jeseni, prilikom pomena parkinga, predstavnik vlasti pitao je: „A ima li gore opštinske zemlje?!“ Budi Bog s nama: ko da to građani treba da znaju, a ne onaj koji ima četu službenika, kome je katastar u komšiliku, a ima i firma koja radi poslove geodezije za Opštinu?!? Nedavno je stigla vest da je raspisan oglas za radove. Ali, u to malo ko veruje, dok ne vidi mašine...

Ovde se legu guje i akrepi, a deca zalaze

Baraka - ruglo i opasnost

Iako stanari solitera i vlasnici kuća manu kosom ili trimerom ukolone travu, ovde ima i nepokošenih parcela. „Crna tačka“ je nekadašnja baraka građevinskog preduzeća „Radnik“ (ili bolje reći ničija), zarasla u pavitinu i trnje. Najgore je što deca u igri, poteri za loptom ili traganju za kučićima i mačićima – prilaze objektu kroz visoku travu i avrik?!

Neki od stanara su ovde videli i zmije i u više navrata pozivali inspekciju i predstavnike vlasti, slali slike, molili da se ukloni objekat, uredi teren...?

GZS/Zlatar info




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.116.285 посета
Тренутно на сајту: 478 посетилац(a)