Радови на изградњи градске топлане теку по плану 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Радови на изградњи градске топлане теку по плану
Trenutno na sajtu: 427       |       Podeli:
09.12.2020 | 0 коментар(а)



Прибој - Радови на градској топлани на биомасу у Прибоју, почели су крајем септембра и за сада се одвијају по плану.
Радови на градској топлани, Фото: ГЗС

Временске прилике погодују продужетку грађевинске сезоне и у децембру, што неимари конзорцијума, којe предводи фирма „Енерготехника – Јужна Бачка" из Новог Сада, са подизвођачима из Прибоја, користе у пуној мери, па ће се неки радови завршити чак и п репланираниог рока.

Тако је већ урађен објекат за сезонска складиштa дрвне сечке, ускоро се очекује и његово покривање, а код зграде топлане приводе се крају бетонско – армирачки радови.

Са квалитетом радова и поштовањем рокова задовољни су учесници редовне, месечне односно децембарске видео конференције, од представника локалнe самоуправе, прибојске топлaне до представника извођача радова и консултанaта немачке банке „КФВ”, који су потом и обишли радове на изгадњи будуће градске топлане у Прибоју.

„ Упоредо са изградњом градске топлане на биомасу, теку и пројектне активности на замени подстаница и топловода, што ће се радити по завршетку актуелне грејне сезоне. Након изградње нове градске топлане биће омогућени и нови прикључци, а да бисмо имали још чистији ваздух, локална самоуправа ће из својих средстава, већ у наредној години, субвенционисати замену неадекватних ложишта и код индивидуалних домаћинстава”, закључио је Саша Василић, заменк прдседника општине Прибој.

 

Са квалитетом изведених радова и поштовањем рокова примедби немају ни представници консултаната немачке банке „КФВ" док су извођачи радова задовољни ефикасношћу локалне самоуправе и свих других чинилаца, што им омогућава поштовање утврђених рокова.

 

Нова градска топлана у Прибоју биће снаге 8 мегавата на биомасу, а имаће и два резервна котла на лож уље, укупне снаге 15 мегавата. Радови ће бити завршени 1.октобра наредне године, а њено стављање у функцију планирано је од наредне грејне сезоне.

 

ГЗС

 


--




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gradska toplana u priboju na biomasu radovi u toku završetak 1.oktobra

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.330.743 посета
Тренутно на сајту: 429 посетилац(a)