Na dan opštine Prijepolje, priznanja najuspešnijim učenicima i humanitarcima 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Na dan opštine Prijepolje, priznanja najuspešnijim učenicima i humanitarcima
Trenutno na sajtu: 428       |       Podeli:
04.07.2023 | 0 коментар(а)



Prijepolje – Odbor za odlikovanja i nagrade predložio je samo đake generacija osnovnih i srednjih škola, učenike koji su osvojili neke od nagrada na republičkim takmičenjima,



kao i trojicu višestrukih dobrovoljnih davaoca krvi. Iako je na javni poziv dostavljeno 13 kandidatura, Komisija je odlučila da niko nije zaslužan sem učenika i višestrukih davalaca kojima će nagrade biti uručene na Dan opštine, 7. jula.

„Skupštinski odbor te predloge nije usvojio i samim tim nije došlo ni na skupštinu. Svakako su nam najbitniji đaci generaciji i oni koji se ističu na takmičenjima kao i humanitarci koji su preko 50 puta dali krv, a pošto nisu usvojeni ostali predlozi, đaci će dobiti i veće novčane nagrade. Ove godine, Svečana sednica Skupštine Prijepolje proteći će u radnoj atmosferi, da se vidi koliko se radi i koliko će se tek raditi pa da u sledećoj godini s ponosom možemo svečariti i na najvšem mogućem nivou dočekati Dan opštine”, ističe Drago Popadić, predsednik opštine Prijepolje.

Dževad Beganović, vd direktora JKP Lim razrešen je te funkcije, a na njegovo mesto imenovana je Jasmina Delendžić za koju su su za skupštinskom govornicom mogle čuti samo reči hvale. Samo pojedini odbornici prokomentarisali su činjenicu da se rukovodoliac preduzeća od vitalnog značaja za interese građana ne bira za direktora na predviđeni mandatni period od 4 godine.

„V.D status ne pravi problem. Svi vršioci dužnosti uglavnom potiču iz ustanove na čije čelo se biraju, znaju kako funkcioniše i smatram da neće biti zastoja. Samo se mogu truditi da unaprede poslovanje,a v.d stanje ih samo tera da što više rade i da se pokažu .Kad se raspiše konkurs dogodine za sve ustanove, najbolji će pobediti”, objašnjava Popadić.

Usvojeni su izveštaji o radu i finansijski izveštaji za prošlu godinu preduzeća i ustanova koje se finansiraju iz budžeta. O radu sanitarne deponije Banjica, značajnom kako za opštinu Prijepolje tako i za opštine Priboj i Novu Varoš, od direktora Ljubenka Vasiljevića, čulo se da je došlo do novih problema vezanih za projekat zaštite kosina, pa je neizvesno kada bi ova deponija mogla početi sa funkcionisanjem. Odbornici su izrazili zabrinutost do kad će izdržati pribojska deponija ali ih je umirio predsednik Popadić izjavom da odlaganje otpada u Druglićima nije upitno iako je prostora sve manje.


GZS/PP Media




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VESTI PRIJEPOLJE DAN OPSTINE NAGRADE NAJBOLJI UCENICI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.355.708 посета
Тренутно на сајту: 429 посетилац(a)