Vesić: Za obilaznicu oko G.Milanovca oko 30 miliona evra, kraj radova u septembru 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Vesić: Za obilaznicu oko G.Milanovca oko 30 miliona evra, kraj radova u septembru
Trenutno na sajtu: 343       |       Podeli:
28.04.2024 | 0 коментар(а)



Gornji Milanovac - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je radove na izgradnji obilaznice oko Gornjeg Milanovca i rekao da će oni biti završeni
Foto: GZS

do kraja septembra, a koštaće oko 30,5 miliona evra.Precizirao je da je dužina te obilaznice 9,5 kilometara i naveo da su radovi na četiri mosta već u završnoj fazi, a da je osim toga urađen jedan nadvožnjak, kao i potporni zidovi, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ostaje da se uradi asfaltiranje, a to će početi u maju tako da ćemo do kraja septembra imati urađenu obilaznicu, što znači da teretni saobraćaj neće ići kroz Gornji Milanovac, čime će biti rasterećen saobraćaj u samom gradu, rekao je Vesić.

Dodao je da je to dobro za životnu sredinu, ali i za komfor života ljudi koji žive u Gornjem Milanovcu.

Istakao je da je ovo samo jedna od obilaznica koje se trenutno rade u Srbiji i naveo da je počela da se radi obilaznica oko Valjeva, oko Kragujevca, a da će se u narednom periodu raditi i oko Požege, Svilajnca, Loznice i Bačke Palanke.

Prema njegovim rečima, to je sledeći korak, kako se grade auto-putevi i brze saobraćajnice da se urade obilaznice oko što više naseljenih mesta u Srbiji jer to povećava komfor života i obezbeđuje bolje investicije.

To je dokaz kako se Srbija razvija jer kada se negde izgrade auto-put ili brza saobraćajnica, bez obzira da li se to mesto nalazi na samom auto-putu ili ne, posle toga sledi izgradnja sekundarne infrastrukture i sva mesta dobijaju na značaju što znači da sprovodimo pravu decentralizaciju Srbije, istakao je Vesić.

Naglasio je da će vlada nastaviti da ulaže u infrastrukturu i dodao da je ove godine za to izdvojeno četiri milijarde evra.

Naveo je da će ove godine biti završeno 166 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, dok će do kraja 2026. godine biti urađeno ukupno skoro 487 kilometara.

Istakao je da je Srbija država koja na Zapadnom Balkanu najviše ulaže u infrastrukturu, ali i zemlja koja u ovom trenutku radi najviše kilometara brzih pruga u Evropi.

Sve to uspevamo u vreme velike ekonomske krize i pritisaka na našu zemlju jer mi verujemo, i to je politika predsednika Aleksandra Vučića, da ekonomski razvoj zemlje omogućava da ostvarujemo svoje političke, nacionalne i druge ciljeve jer samo ekonomski snažna Srbija može da brani svoje interese, rekao je Vesić.

Dodao je da slaba Srbija ne može da brani ni sebe ni bilo koga drugog zbog čega je, kako je istakao, neophodno nastaviti sa ovakvim razvojem da bi naša zemlja postala ekonomski jača.

Bruto domaći proizvod Srbije je već veći od BDP-a svih drugih zemalja Zapadnog Balkana zajedno. Nivo stranih investicija u našoj zemlji, koji je inače već veći u ovom periodu ove godine nego 2023. godine, veći je od svih drugih zemalja Zapadnog Balkana zajedno, rekao je Vesić i dodao da to pokazuje kako se Srbija razvija.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević zahvalio je ministru Vesiću koji je, kako je rekao, od postavljanja na tu funkciju pokazao veliko interesovanje za izgradnju pristupnice od Gornjeg Milanovca do Takova.

Istakao je da je ovo nova perspektiva razvoja Gornjeg Milanovca i da će se grad u dužini od skoro 10 kilometara polako razvijati ka Takovu.

Uz samu pristupnu saobraćajnicu imamo i novu industrijsku zonu gde je već počelo prometovanje zemljišta i gde su privrednici iz Gornjeg Milanovca već kupili određene parcele kako bi gradili nove kapacitete, rekao je on.

Istakao je da bez razvoja putne infrastrukture nema razvoja Srbije i zahvalio ministru Vesiću koji, kako je rekao, svesrdno gura ovaj projekat, ali i predsedniku Vučiću bez koga se ovo ne bi dogodilo.

GZS/ Tanjug




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.519.283 посета
Тренутно на сајту: 342 посетилац(a)