Шарчевић у Лучанима: Преко милион евра биће уложено у школу "Милан Благојевић" 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Шарчевић у Лучанима: Преко милион евра биће уложено у школу "Милан Благојевић"
Trenutno na sajtu: 481       |       Podeli:
12.12.2018 | 0 коментар(а)



Лучани – Министар просвете у Влади РС, Младен Шарчевић, посетио је Лучане и обишао две основне и истурено одељење средње школе.

Он је истакао да улагање и инвестиције од стране ресорног министарства неће изостати.

“Задовољан сам стањем кад је у питању школство на територији општине Лучани, а успеси ђака најбоље то доказују. Добили смо средства за коначан завршетак спортске хале и са радовима крећемо почетком следеће године. У школу “Милан Благојевић” биће уложено око милион евра и биће замењена инсталациона мрежа као и подови. Нећемо забпоравити ни школу у Котражи, којој су неопходне нова кухиња и фискултурна сала”, истакао је Шарчевић приликом посете Лучанима.

Председница општине Лучани, Весна Стамболић, каже да иза свих просветних радника у општини стоји вредан и озбиљан рад и да без имало гриже савести могу се обратити Министраству просвете за помоћ.

“Министар Шарчевић располаже свим информацијама кад је у питању наше школство и ми смо поносни на успехе које смо постигли, па тако очекујемо и испуњење наших захтева. Оно што је кључно јесте завршетак спортсаке хале, али од министра смо добили и упутства како да пратимо нове реформе у образовању, да не би заостајали за великим школама као и савете везане за дуално образовање”, изјавила је Весна Стамболић.

Приликом посете Лучанима, министар Шарчевић је најавио да у наредном периоду српско школство очекује доста новина кад је у питању организовање екскурзија, али и оснивање школских задруга.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani prosveta skola ulagnje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.774.010 посета
Тренутно на сајту: 482 посетилац(a)