Ученици Основне школе у Заблаћу свакодневно на менију имају свежа пецива произведена у школској кухињи 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Ученици Основне школе у Заблаћу свакодневно на менију имају свежа пецива произведена у школској кухињи
Trenutno na sajtu: 514       |       Podeli:
27.12.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Основна школа „Владислав Петковић Дис” у Заблаћу разликује
Фото: ГЗС

се од већине других школа по томе што својим ученицима послужује пецива од теста које се меси у њиховој кухињи. Ђаци из Заблаћа сваког дана одлазе на велики одмор где настављају своје дружење уз мирис свежег пецива.

 

Једини проблем је што је зграда кухиње саграђена давне 1976. године и није у идеалном стању, али из управе школе најављује да ће наредне године бити урађен пројекат за реконструкцију овог објекта.

 

Мирко Божовић, директор Основне школе „Владислав Петковић Дис” Заблаће, Фото: ГЗС


„Оброк на дневном нивоу кошта 80 динара, што није много у поређењу са ценама у пекарама. У нашој кухињи ученици имају прилику да поједу увек свеже пециво и уколко желе имају право на бесплатан додатак. У наредном периоду планирамо да на месту садашње кухиње изградимо нови објекат, а током наредне године би требало да буде урађен пројекат за изградњу тог објекта” рекао је директор школе Мирко Божовић.

 

Санела Крџић, куварица у Основној школи „Владислав Петковић Дис”, Фото: ГЗС

 

„У првој смени ужина је у 9 сати, а у другој у 14:15. За обе смене тесто поткувавамо два пута, захваљући чему ђацима увек послужујемо свеже оброке”, каже куварица Санела Крџић.

 

Александра Јоксић, ученица

 

„Пецива су одлична, а оно што ми се највише свиђа је пица коју нам куварица спрема. Све је увек топло и лепо за јело”, каже ученица ове школе Александра Јоксић.

 

Сања Спасојевић, ученица

 

„У кухињи ми се свиђају баш сва пецива, али највише волим пекмезаре”, јасан је избор ученице Сање Спасојевић.

 

Нађа Михајиловић, ученица

 

„Овде се храним још од вртића. Сва храна је топла и тазе и желела бих да свако дете у Србији има овако лепу кухињу” изјавила је ученица Нађа Михајиловић.

 

Миа Огњеновић, ученица

 

„Овде је лепа храна, али би смо били захвални када би добили нову кухињу, јер је ова јако стара”, каже ученица Миа Огњеновић

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


skola deca ishrana

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.168.904 посета
Тренутно на сајту: 515 посетилац(a)