Божији храмови у Чачку на удару лопова: Након цркве у Љубићу, сраман покушај крађе и у Коњевићима 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Божији храмови у Чачку на удару лопова: Након цркве у Љубићу, сраман покушај крађе и у Коњевићима
Trenutno na sajtu: 411       |       Podeli:
25.08.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Срамна сцена одиграла се протекле недеље у цркви посвећеној Светих цара Константина и царице Јелене у чачанском насељу Коњевићи.
Божији храмови у Чачку на удару лопова: Након цркве у Љубићу, сраман покушај крађе и у Коњевићима, Фото: РИНА

За сада још увек непознати починиоци покушали су да из Божјег храма изнесу вредне реликвије, као и новац који верници остављају испред олтара, преноси РИНА.

Кренули смо да се причестимо у цркву у нашој парохији као што то сваке године чинимо, али нажалост нису нам допустили, рекли су нам да се догодио покушај крађе. Сазнали смо да је лопов покушао пајсером да развали прозор на два места где се и виде оштећења, а касније и га је и каменовао. Хвала драгом Богу да се све то завршило у најбољем реду, па је неуспели крадљивац остао ускраћених руку и побегао у непознатом правцу - казала је Милица. П. за РИНУ.

 

Фото: РИНА

Због оваквог инцидента на Божијој кући у насељу Коњевићи причињена је мања материјална штета, а парохијани остали шокирани догађајем.

 

Међутим, ово је други случај забележен у чачанском крају, да лопови покушавају да из храмова украду вредне материјалне ствари.

 То се исто десилу пре више од месец дана у цркви на Љубићу, када је лопов ушао у храм, прекстио се, целивао икону, а затим однео кутију са новцем који се скупља за операцију болесне деце, куповину одеће или хране за угрожене. Људима као да више ништа није свето. Згражава ме чињеница да се неко осмелио да уђе и цркву и учини тако нешто - додала је она.

 

 

ГЗС / РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.927.758 посета
Тренутно на сајту: 411 посетилац(a)