Зукорлић: СПП пружа свима руку помирења 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Зукорлић: СПП пружа свима руку помирења
Trenutno na sajtu: 330       |       Podeli:
29.12.2017 | 0 коментар(а)



Председник Странке правде и помирења (СПП) Муамер Зукорлић поручио је синоћ, на Конгресу те партије

у Новом Пазару, да национализму нема места у тој странци и да је свима пружена рука помирења.

,,Вечерас овде оглашавамо да национализму нема места у нашој странци. Добро дошао патриотизам, напоље и што даље од нас – национализам”, рекао је Зукорлић.

Он је казао да из отрова национализма клијају шовинизам и мржња и "да смо овде на Балкану сведоци шта су нам у прошлости донели национализам и шовинизам".

Са Конгреса СПП свима је, како је истакао, послата иста порука.

,,Пружамо руку и СДП-у Расима Љајића и СДА Санџака Сулејмана Угљанина, дођите да се помиримо, заједно у циљевима да помогнемо овом напаћеном народу и отклонимо неправде. Пружамо руку и другим српским странкама. Наша рука помирења је испружена према свима”, поручује Зукорлић.

Он је додао да је јако важно истицати и делити лепу реч.

“Лепа реч је сусрет искрености и истине. Она ће бити суштински и нематеријални симбол наше Странке правде и помирења”, закључује он.

Зукорлић је указао да Бошњаци и Срби вековима живе на једном простору, заједно повезани и испреплетани,

,,СПП се снажно залаже за бошњачко-српски дијалог и на том путу има стратешког партнера - СНС и председника Републике Србије Александра Вучића”, рекао је он.

Посебан гост Конгреса СПП била је потпредседница СНС-а Марија Обрадовић која је у обраћању у име председника Србије Александра Вучића честитала формирање странке и пренела срдачне поздраве.

,,Формирање странке које сте ви учинили говори да на вас Србија може да рачуна као на јако озбиљног партнера у дијалогу. Суштина је да се осећа потреба да разговарамо једни са другима, јер смо сви заједно унутар граница Републике Србије”, рекла је она.

Обрадовић је казала да треба разговарати аргументима, никад насиљем, никада мржњом.

,,Тако нас мало има на овом простору, а треба да нас буде више који смо способни да пружимо руку када је најтеже”, истакла је она.

Најлакше је, како је додала, згазити реч, пружену руку, човека.

Функционерка СНС је рекла да је много снаге, енергије, знања, посвећености и вере потребно да останемо заједно када је тешко, а "Србији је сада тешко, јер смо под великим притиском".

,,Наравно да сам поносна као чланица СНС на лидера Александра Вучића, али не заборавите - ниједан човек ништа не може да уради сам, колико год био моћан, успешан, јак”, рекла је Обрадовић.

Како је додала, "ми смо сви један велики тим на који наша држава рачуна и као добар менаџер који активира играче у свом тиму онако како ситуација на терену налаже, то је на свима нама задатак да будемо најбољи могући играч када нас менаџер позове да идемо даље", рекла је Обрадовић.

Она је позвала жене да се више ангажују у политици.

,,Ви сте храбри што на овако узаврелој политичкој сцени отварате нови прозор. Срећно”, закључила је она.

Присутнима у сали Дома културе обратили су се и потпредседник странке Јахја Фехратовић, Ненад Прокић, Кујтим Садрију, Самир Тандир и други.

Конгрес Странке правде и помирења уследио је након изборне скупштине странке која је одржана 23. децембра.

 

 

Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.922.475 посета
Тренутно на сајту: 331 посетилац(a)