Бoжићне радионице у центру „Мина“ 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Бoжићне радионице у центру „Мина“
Trenutno na sajtu: 295       |       Podeli:
05.01.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - У Центру за учење едукацију и развој креативности „Мина“ у Чачку, одржане су 4.

и 5. јануара 2021. године „Божићне радионице“. Радионицама су присуствовала деца узраста од три до 10 година. Деца су имала прилику да кроз игру науче значај Божића и Божић бате за породицу, о симболици уношења бадњака у кућу, симболици уношења сламе, пијукању у слами, божићној погачи – чесници.

Запослени у Центру Мина су за сваког учесника припремили жито, бадњак, новчић, мало сламе, погачу (чесницу), као и пар игроказа који су деци помогли да одглуме уношење бадњег дрвета у кућу и што боље схвате шта им то Божић бата дарује и зашто треба да му се радују.

Ово је већ друга година за редом да Центар Мина организује Божићне радионице за чачанске малишане. Један од циљева је препознавања Божића као најзначајнијих хришћанских празника, а рађање Исуса Христа, најрадоснијег догађаја који симболизује живот, љубав, наду. Празновање Божића подразумева да је цела породица на окупу. Сходно узрасту деце прилагођене су бројне песмице и приче које прате све радње – уношење бадњака, обасипање житом, пијукање у слами, мешење чеснице, окретање и ломљење чеснице.

Кроз двосатно дружење, деца уче искуствено, сами стварајући подстицајну средину, уносе сламу, стављају новчиће које ће после наћи, месећи чесницу и све украсе које иду на њу, кићење храстовог дрвета које симболизује здравље и тд. Кроз све активности се прожима љубав према свему што нас окружује, према људима, животињама, предметима, појавама.

То у ставари и јесте Божић, дан праштања, дан песме, дан смеха, дан веровања, дан породице као животног ослонца сваког човека.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak bozicna radionica centar mina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.384.731 посета
Тренутно на сајту: 295 посетилац(a)