Србо Стаменковић, легенда српског фудбала добио улицу и мурал 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Србо Стаменковић, легенда српског фудбала добио улицу и мурал
Trenutno na sajtu: 333       |       Podeli:
29.04.2019 | 0 коментар(а)



Ужице -У Ужицу је отворена улица која носи име Србољуба Срба Стаменковића.

У присуству великог броја грађана, чланова породице и пријатеља у улици је откривен и мурал посвећен легенди српског и иностраног фудбала.

„Сигурно је много догађаја и примера који би описали Србову љубав према Ужицу. Од свих путева који су били овенчани славом и новцем, он је увек бирао онај који води ка Ужицу. Ја сам поносан на свог оца и захвалан што су Ужичани препознали његову љубав и на овај начин му узвратили“, рекао је Србов син Небојша Стаменковић.


Фото: Сајт града Ужица

„Србо је у својих кратких 40 година са толико пријатеља, утакмица, победа и дриблинга имао толико тренутака којима се уписао у вечност. Ако сада ово негде горе слуша, част ми је да му поручим: „Мајсторе, ово је од твог Ужица за тебе““, рекао је градоначелник Ужица Тихомир Петковић.


Драган Џајић, фудбалска легенда, Фото: Сајт града Ужица

Пре званичног дела отварања улице, у Градској кући је одржана свечаност „Србо и ми“ – петнаест аутентичних, личних и емотивних прича од петнаест појединаца из Србовог живота. Церемонији су присуствовале и фудбалске легенде Драган Џајић, Милован Рајевац, Милован Ђорић…

Фото: Сајт града Ужица

Подсетимо, Србољуб Србо Стаменковић, рођени Ужичанин, играо је за Црвену звезду од 1975. до 1981. године. Забележио је 58 званичних утакмица уз 18 постигнутих голова и учествовао у освајању три шампионске титуле (1977, 1980. и 1981. године). Одиграо је 24 меча у шампионату и девет пута се уписао у стрелце. У Америци је играо мали фудбал, у Мемфису, Балтимору и Сан Хозеу, и по томе се прославио. Сматра се најбољим играчем америчке лиге малог фудбала свих времена. Постхумно је уврштен у Америчку кућу славних малог фудбала 2011. године.

Србо је преминуо у 40. години живота после једне несреће, када је након пада доживео тешку повреду главе.



Сајт града Ужица








PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Uzice grad Srboljub Srbo Stamenkovic ulica mural

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.378.016 посета
Тренутно на сајту: 334 посетилац(a)