Todorović: Kanal za navodnjavanje Čačak – Parmenac za 15 dana biće dat građanima na korišćenje 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Todorović: Kanal za navodnjavanje Čačak – Parmenac za 15 dana biće dat građanima na korišćenje
Trenutno na sajtu: 762       |       Podeli:
20.04.2024 | 0 коментар(а)



Čačak - Kanal za navodnjavanje Čačak – Parmenac koji je rekonstruisan za 15 dana biće dat građanima na korišćenje, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.



„Bio sam na sastanku sa direktorom JP Srbijavode Goranom Puzovićem postoje još neki problemi oko prijema i upotrebne dozvole za kanal koji je u potpunosti završen. Trebaju da se ispitaju svi vodotokovi, kompletna sekudanrna mreža. Očekujemo u narednih 15 dana da ćemo dati građanima taj kanal na korišćenje i što je svrha svega toga. Dogovoren je da se u toku leta radi kanal za Ljubić kej. Iz budžeta je izdvojeno 16 miliona da se uradi projekat kako bi se dobila dozvola za potraživanje novca da li od Vlade ili nekog Fonda”, rekao je Todorović.

Kanal za navodnjavanje Čačak – Parmenac, sa kog su se vodom snabdevala poljoprivredna zemljišta od Parmenca do Katrge, izgrađen je 1957. godine ali dugo vremena, zbog dotrajalosti nije bio u funkciji. Sada je kompletno rekonstruisan, a vrednost radova je 5,7 miliona evra, iz kreditnog aranžmana između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 

Projekat je podrazumevao sanaciju i modernizaciju kanala za navodnjavanje od brane u Parmencu do Katrge u dužini od 24 kilometra, ukupna je betonirano i u potpunosti sanirano 5.350 metara od Parmenca do kanala Moravac. Ukupna dužina distributivne mreže je 10.885 metara, a ugrađene su cevi različitih prečnika, postavljeno 11 cevovoda i 175 hidrantskih jedinica.

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


MILUN TODOROVIC CACAK PARMENAC KANAL

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.973.721 посета
Тренутно на сајту: 763 посетилац(a)