Градско руководство Чачка обишло завршне радове на уређењу централне градске зоне 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Градско руководство Чачка обишло завршне радове на уређењу централне градске зоне
Trenutno na sajtu: 526       |       Podeli:
07.11.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Градоначелник Чачка Милун Тодоровић обишао је са сарадницима завршетак радова на пертерном уређењу централне градске зоне,
Завршено уређење централне градске зоне, Фото: ГЗС

тачније простора између робних кућа, доњег платоа „градске рупе”, као и повезивања Градског шеталишта и градске библиотеке.

„Око 3.000 метара квадратних, простор испред РК „Партизанке” и бивше Стејникове робне куће, али и урбани џепови према самом шеталишту. Такође и спајање простора од градског шеталиста до градске библиотеке као и уређење доњег дела градске рупе. Највећи посао је урађен на подземним иснталацијама које су изграђене пре 50 година. Све је то замењено, урађена је хидроизолација, ново партерно уређење, нова расвета и нови мобилијари. Укуна вредност радова са ПДВ-ом износи 32 милона динара”, рекао је Тодоровић.

Градоначелник Чачка, Милун Тодоровић, Фото: ГЗС

Градска рупа, некада веома популарно место, пре свега међу младима, годинама је пропадало, заборављено и скрајнуто као да се не налази у самом центру града. Међутим, реконструкцијом и уређењем и овог простора, враћа јој се стари сјај, а оживљавају и локали на које су пре две деценије стављени катанци.

Градско руководство Чачка обишло завршне радове на уређењеу централне градске зоне, Фото: ГЗС

„Посебно ме радује могућност поновне афирмације градске рупе. Имаћемо и игралиште у централном делу са антитрауматском подлогом. Већ имамо једну дечију играоницу, и два локала која су активна. У разговору са власницима осталих локала, сазнали смо да и они желе да поново активирају своје просторе који су затворени пре више од 25 година”, истакао је градоначелник Чачка.

Градско руководство Чачка обишло завршне радове на уређењеу централне градске зоне, Фото: ГЗС

Према речима градоначелника Чачка, изградњом нове зграде Градске библиотеке, куповином „Халк" банке у којој је смештен Центар за социјални рад, и инфраструктурним уређењем градског језгра, центар града, поред новог и лепог изгледа, пружа и многобројне услуге свим нашим суграђанима.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK MILUN TODOROVIC CENTRALNA GRADSKA ZONA GRADSKA RUPA PARTIZANKA ROBNA KUCA STJENIKOVA ROBNA KUCA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.479.943 посета
Тренутно на сајту: 526 посетилац(a)