Златиборско културно лето 2022 са преко 50 догађаја и више од сто хиљада посетилаца 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
Златиборско културно лето 2022 са преко 50 догађаја и више од сто хиљада посетилаца
Trenutno na sajtu: 260       |       Podeli:
22.10.2022 | 0 коментар(а)



Чајетина - Туристичка организација Златибор и општина Чајетина и ове године су током јула и августа организовали традиционалну
Златиборско културно лето 2022 са преко 50 догађаја и више од сто хиљада посетилаца, Фото: ГЗС

манифестацију “Златиборско културно лето” са разноврсним садржајима, који су значајно допринели успеху минуле туристичке сезоне на најпосећенијој планини Србије. Као и сваке године “Културно лето” су обележили концерти познатих естрадних уметника из земље и региона, културно-уметничких друштава, хора, класичне музике, трубачких оркестара, као и позоришне представе на отвореном, представе за најмлађе, разне анимације за децу и одрасле. Богатим и садржајним програмом са преко 50 организованих догађаја у оквиру те летње манифестације Туристичка организација Златибор још једном је оправдала поверење више од 100. 000 посетилаца ’’Златиборског културног лета 2022’’.
Пошто је Златибор дестинација доступна свим генерацијама садржај је био прилагођен свим узрастима и укусима, па су публику на Краљевом тргу музиком забављали Бојан Суђић и симфонијски оркестар ’’Виртуози’’, ’’Партибрејкерси’’, ’’Зана’’, Жељко Васић, трубачки оркестри западне Србије, ’’Београдски синдикат’’, а својим игром чланови многобројних фолклорних друштава из целе Србије... Најмлађе посетиоце привукле су представе “Зека лепотан”, “Наша деца”, “Овца Рози” и друге, док се публика међународног дечјег фестивала фолклора “Лицидерско срце” могла упознати са радом културно -уметничких друштава из најразличитијих делова света. Љубитељи спорта могли су уживати у баскет турниру 3X3 “Дејан Димитријевић”, једном од најбитнијих у склопу овог такмичења Кошаркашког савеза Србија, а такође су се могли опробати и у шутирању тројки на хуманитарној акцији “Тројка из блока”. Све у свему, још једно незаборавно лето на Златибору.

 

 

 

ГЗС / Општина Чајетина

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.825.498 посета
Тренутно на сајту: 261 посетилац(a)