Невероватан дочек Нове године планинара, 2023. годину дочекали на врху Каблара 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Невероватан дочек Нове године планинара, 2023. годину дочекали на врху Каблара
Trenutno na sajtu: 314       |       Podeli:
01.01.2023 | 0 коментар(а)



Чачак - Док се већина грађана одлучила да дочека Нову годину у неком од ресторана,

на трговима или у кућној варијанти група планинара из Западне Србије одважила се на невероватну авантуру, а само пар минута пре поноћи стигли су на врх планине Каблар где их је дочекао не хотел са пет, већ поглед са хиљадама звездица, преноси агенција РИНА.

"Идеју су покренили пријатељи планинари из Ужица, а потом смо и ми остали почели да се прикључујемо. Око 22 часа смо почели да се пењемо лаганим темпом стазом број 4 ка видиковцу на Каблару и стигло смо тачно пред Нову Годину. Осећај и доживљај је заиста невероватан. Не може да се опише речима већ може само да се доживи", рекао је за РИНУ планинар Драгош Луковић.

У овој несвакидашњој акцији учествовало је око 50 планинара из читаве Западне Србије, они у шали кажу од 10 до 110 година. Али, свакако ко се осећао спремно кренуо је на овај дочек на отвореном без обзира на године. Призор који је дочекао планинаре када су се попели на врх Каблара, са чијег видиковца се пружа погледа на меандре Западне Мораве и Чачка, вреди милионе.

"Призор у новогодишњој ноћи све нас је купио, отворили смо шампањац и прославили 2023. са пријатељима и заљубљеницима у планинарење. Како нам је почела ова година тако желимо и да буде свих 12 месеци. Уз пуно освојених планинских врхова и другарство које нас све спаја, додао је он.

Овим начином прославе Нове године, планинари су показали своју истинску љубав према природним лепотама којих у Западној Србији и те како има. Лепши им је поглед са Каблара него било који луксузни ресторан.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.443.005 посета
Тренутно на сајту: 315 посетилац(a)