Ariljski malinari: Ili 360 dinara ili protesti 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Ariljski malinari: Ili 360 dinara ili protesti
Trenutno na sajtu: 397       |       Podeli:
18.06.2023 | 9 коментар(а)



Arilje - Večeras je u Arilju održana skupština malinara na kojoj je prisustvovalo oko 350 članova ovog udruženja.
Foto: GZS, ilustracija

"Na sednici je na osnovu raznih parametara iznet stav da ovogodišnji rod maline ne sme biti manji od 360 dinara. Ovu odluku preko opštine dostavićemo i ministarstvu a ako ne dobijemo pozitivan odgovor u četvrtak ćemo organizovati protest" kazao je za GZS Jovica Kovačević predsednik Skupštine udruženja Vilamet.


GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


malina cena arilje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (9)

  • Mtki

    200 din I da berete I petom u dupe
  • Macika

    I treba pa nisu te maline na put nadjene,treba cena biti dobra i za sljive,maline,visnje,kupina,borovnica itd Nek i narod zaradi,u marketima malina 2500 din po kg,a otkuoljena za 165 Isto i za pecurke vazi 100 din.kg a prodaje se za 3-4000,sramota
  • Močo

    Svake godine malinari,neka prodaju ako može i za 2000 dinara,šta više država da im da.Dajeli janičarima,šljivama ......ajde bre bezobrazluk
  • dejan

    vi zaludnici sto nemate malinu i neznate kako je raditi oko nje mozete tako komentarisati nevidite da ste glupi neradnici ovde se trazi da se plati rad
  • Zaludjenik

    E da ti zaludjenik kaze nesta, ja imam malinu i radim je sasvojim kucanima. Imam 4000 sadnica to je nekih 20 ari za one koji ne znaju ti znas posto si malinar. I sad cu da ljudima objasnim kako se radi malina i koliko. Prve godine kad se posadi borimo se da je ocuvamo od korova i trave tu nema prskanja nego rucno celo leto i jesen poprska se jednom dvaput protiv insekata i da se ojaca i u jesen bakrom te godine ima naijvise posla uporedo sa tim ili iduce godine pobija ju se direci. Iduce godine prva posle sadnje zateze se zica i vezuje i te godine kao i narednih je isti poso a to je slsdece kad se veze odrzava se izmedju redova dal ce se frezirati prskati protiv trave ili kositi licna stvar baca se vestacko djubre, prska se protiv insekata i dodaje se prihrana za sve to ne treba kanta vode 300 l al da kazemo 300 l suma sumarum zavisi od preparata 80-100 evra kasnije negde u aprilu zavisi od vremenskih uslova kidanje zaperaka dalje krajem aprila ili pocetkom maja opet prskanje i opet kidanje zaperaka. I kad cveta pred kraj cvetanja prskanje protiv trulezi i ostalo i opet bacanje vestackog prihrane. I kad pocne da zreli jos jedno prskanje protiv trulezi. I berba. E sad za s e ovo i za ciscenje stare potrebno je za jedno prskanje dva sata za jedno kidanje zaperaka za 20 ari cetvoro da radi jedan dan i u berbi nas cetvoro sve postizemo i ubiramo rod od 4500 do 5500 kg zavisi od godine i berba traje intezivno 20 tak dana. Posle ostaje u jesen da se ocisti stara ko cisti posle berbe ko ne onda na prolece prvo to i jesenje prskanje. Znaci sve u svemu radnih dana za 20 ari da se dovede do berbe treba 10 do 15 i jos jedno 5 dana da se pet puta pokosi izmedju redova ili da se frezira ne bitno sve u svemu da kazemo 30 dana a nije toliko do berbe i posle berbe. E sad sto su pojedinci sa cetri clana u kuci posadili po 2 3 hektara pa imaju vise posla nece da plate radnike to je njiov problem. I jos nesta NAJVAZNIJE PITANJE TEBI I DRUGIM MALINARIMA JELI BILO REALNO PROSLE GODINE 510 DIN ZA KILO ja cu da kazem sa moje tacke gledista da nije da je bilo mnogo i da je malina pretplacena i opet kazem hladnjacari su krivi jer su prosle godine iz glupodti naduvali cenu pa se sad pojefinci osilili oce i sad tako. Budimo realni. Pozdrav sa suncanog Javora.
  • Vlado

    Realna cena je 300 din. A ti zaludjenik si bašak nevidjen. Da li si zaboravio pre 2-3 god kada je bila 80 din a berač 50 din šta nerealna prošlogodišnja cena? Po pravopisu ti se vidi da di tutuban!
  • Realno

    Dali bi vi dali za ovu prvu turu maline ovako trulu 360 din
  • djura

    po dupetu pa,protestuj navikli na mnogo
  • Bis

    Ko vam brani vase maline dajte ih i za 1000.ako ima kome,stvarno bezobrazluk.Sutra nagovaram celo selu da sadimo.lyk i ako ne bude otkupna cena 250 din.blokiracemo ulice.
  • Srbin

    Trazim da mi drzava da nov auto moze i fiat 500L ne biram. Mesecno 2500 evra da me oslobodi placanja svih dazbina, i da imam pravo da mesecno kupujem u svim vecim marketima do 100000 din na racun njihov. U suprotnom organizujem proteste.
  • Sumadinac

    Rekao sam pre više od 6 mes. da će otkupna cena maline biti 200 din. To su trenutni tržišni uslovi..



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.313.114 посета
    Тренутно на сајту: 398 посетилац(a)