Сабор трубача у Гучи вратио се на велика врата: Првог дана кроз Драгачево прошло више од 30.000 људи, атмосефра доведена до усијања 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Сабор трубача у Гучи вратио се на велика врата: Првог дана кроз Драгачево прошло више од 30.000 људи, атмосефра доведена до усијања
Trenutno na sajtu: 462       |       Podeli:
06.08.2022 | 0 коментар(а)



Гуча - Неретко се претходних година могло чути „Гуча није као што је некад била
Првог дана кроз Драгачево прошло више од 30.000 људи, фото: РИНА

коренима показао се као пун погодак и сада је ова манифестација, како кажу посетиоци, боља него икада. Већ првог дана 61. Сабора трубача у Гучи кроз ову варошицу продефиловало је преко 30.000 људи, а након неколико година приметан је и велики број странаца. Улице су пуне, али и шатре и угоститељски објекти. Трубачима је милина око срца, јер они живе управо за ово такмичење, преноси агенција РИНА.

Првог дана кроз Драгачево прошло више од 30.000 људи, фото: РИНА

„Ми свирамо током читаве године, али посебан осећај имамо само кад дођемо Гучу. То је нешто што не може да се опише речима, већ само да се доживи. Сви трубачи који овде долазе знају о чему причам. Три дана Сабора у календар свих нас уписана су црвеним подебљаним словима", каже трубач Марко Трнавац.

На десетине хиљада посетилаца овде дође да се проведе и ужива, али велики број људи управо током ове манифестације заради као што би негде зарадио за неколико месеци. Угоститељи, трговци, мештани и трубачи ове године изгледа да ће напунити своје џепове, јер ако се по јутру дан познаје овај 61. Сабор трубача у Гучи обориће све рекорде посећености постављене у последњих пет година.

Првог дана кроз Драгачево прошло више од 30.000 људи, фото: РИНА

„Ми као организатор ове феште, више смо него задовљни. Први дан Сабора премашио је наша очекивања јер је у нашем малом месту боравило преко 30.000 посетилаца. Гуча као место је оживела у пуном сјају и могу вам рећи да су сви смештајни капацитети у кругу од 30 километара распродати већ месецима уназад и то се јасно види по овогодишњој посећености. Оно што нас посебно радује јесте чињеница да смо успели да програмом сабора, трубу вратимо њеним коренима и то је доказ да се она вратила међу народ који воли њене звуке" казао је Миливоје Доловић, председник Саборског одбора.
Круна прве вечери били су концерти Данице Црногорчевић и прослављених српских трубача на стадиону који је био препун људи као некада.

„Као у добра стара времена, стадион је био премали да прими све љубитеље добре музике. За почетак, душу је песмом испунила Даница Црногорчевић. Потом су уследили концерти мајстора трубе Дејана Јевђића и Дејана Петровића који је наступио са својим Биг Бендом. Ватромет је прошарао небо над Гучом, трубачким Драгачевом. Одмах након ватромета, песмама су се представили и финалисти овогодишњег драгачевског Сабора трубача у оквиру Поноћног концерта", додао је Доловић.

Првог дана кроз Драгачево прошло више од 30.000 људи, фото: РИНА

Август месец дефинитивно је време кад је Западна Србија најживља, након највеће смотре лимених инструмената на свету већ за 15 дана најбољи виолинисти су спремни да укрсте своја гудала на Сабору у Прањанима који је за само четири године постао манифестација по којој се препознаје сувоборски крај.

(ГЗС) РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dragacevo manifestacija guca posetioci

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.492.961 посета
Тренутно на сајту: 463 посетилац(a)