Вучић: Поносан сам што смо сачували мир и стабилност 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Вучић: Поносан сам што смо сачували мир и стабилност
Trenutno na sajtu: 452       |       Podeli:
07.04.2023 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић рекао је да су, и поред свега кроз шта је Србија прошла откако је председник,



очувани мир и стабилност. Косово ће до краја мог мандата бити у Србији, после питајте неке друге, поручио је Вучић.

Вучић је рекао да ће се о Народном покрету разговарати у Скупштини. Председник истиче да ће позвати све људе у нови покрет.

"Желимо да направимо нови замах и енергију, да људи помогну својим ангажманом и трудом Србији", каже председник.

"Избори ће бити када буду хтели ови из опозиције"

Председник Србије изјавио је да ће избори бити када буде то тражила опозиција и да ће се тек видети, када до њих дође, да ли ће се на изборе изаћи као Народни покрет или као политичка странка, као и да би београдски избори могли да буду можда и на јесен или зиму.

На питање када ће бити ванредних избора, Вучић је рекао: "Па када буду хтели, ови из опозиције".

На питање да из СНС-а најављују да ће бити у новембру, Вучић је одговорио да не зна за то. "Немам појма. Имају скупштину у мају, таман када ме се ратосиљају, онда доносе одлуку када ће избори", истакао је Вучић.

Упитан шта је обећао Драгану Ђиласу када ће бити београдски избори, Вучић је рекао да није обећао ништа, осим што је рекао да ће бити када их буде тражио Ђилас и сви други. "Ако сад тражи, нема проблема, добиће", рекао је Вучић.

"Важна је и потрошња, слободно трошите новац"

Вучић је рекао да су стране инвестиције страшно важно да имамо велики број страних инвстиција, али и да треба да повећамо потрошњу.

Важна је и потрошња, слободно трошите новац, имаћете већа примања, поручио је Вучић.

Каже да би, због економије пре свега, волео да види крај украјинске кризе.

"Како ствари стоје, изгледа да нико не може да победи у рату у Украјини. Све је ово тешка рововска борба", рекао је Вучић.

"Тактика Приштине да никад не спроведе ЗСО"

Председик је рекао да ће Косово и Метохија остати у Србији за време његовог мандата.

"Мислим да ће бити у Србији, мислим да ћемо много да пропатимо, посебно наш народ на Косову и Метохији", рекао је Вучић

Тактика Приштине је, каже, да никада не спроведе ЗСО.

Рекао је да су данас представници приштинских власти хапсили председника рукометног тима зато што су у Штрпцу у српском систему.

Навео је да су ухапсили Миљана Аџића, Дејана Пантића, Слађана Трајковића, Миљана Јовановића, Милована Божовића... Миљана Делевића су упуцали у леђа и обили 11 кућа, а да ниједан амбасадор то није осудио.

Каже да су три Србина побегла са лисица на административним прелазима Јарињу и Брњаку.

"Они хапсе најспособније момке који могу да се супроставе њиховом деловању на севера Косова и Метохије, да би могли силом да упадну и да завладају на тај начин. Запад ћути. Хоће да одрже неке "локалне изборе", а једини кандидати су им Куртијева и Тачијева странка", рекао је Вучић.

Срби неће изаћи на те изборе, навео је Вучић. "Замислите ту демократију у којој долазе да нам соле памет у Београду да "нема довољно демократије", а овде су "Срби криви", рекао је Вучић.

Подсетио је на изјаву америчког представника у Приштине Џефрија Ховернијера којом хвали "демократију на (тзв.) Косову" и однос Албанаца са Косова и Метохије према сакралним објектима.

"Ваљда зато што су их све спалили и срушили. Папир све трпи. Како је могуће да Запад може све то да Приштина пушта на слободу Азема Куртаја који је пуцао на српску децу, а хапси Ивана Тодосијевића због истине о Рачку.

"Црна Гора увек има пружену руку Србије"

Председник Александар Вучић рекао је да Црна Гора увек има пружену руку Србије, као и новоизбарани председник Јаков Милатовић.

Господин Милатовић је увек добродошао у Србију, рекао је Вучић.

"Све што пожеле да радимо заједно, ми смо спремни, да ли имам очекивања - немам, а да ли имам надања - можда“, рекао је Вучић.

 

ГЗС/РТС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic mir stabilnost

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.379.193 посета
Тренутно на сајту: 453 посетилац(a)