НП Тара добитник признања за најатрактивнију филмску локацију 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
НП Тара добитник признања за најатрактивнију филмску локацију
Trenutno na sajtu: 562       |       Podeli:
18.11.2019 | 0 коментар(а)



Бајина Башта / Београд - Поводом 10 година рада Српске филмске асоцијације (СФА) у свечаној

сали Скупштине Београда додељена су признања и захвалнице представницима најатрактивнијих локација у нашој земљи као и институцијама које су дале значајну подршку снимању филмова и реклама и најбољим пословним партнерима, наводи се на сајту НП Тара.

На скупу је закључено да је заједничким залагањем филмска индустрија постала један од носећих стубова креативне индустрије у земљи и региону са преко 30 милиона евра прихода годишње само од страних пројеката који се овде снимају.

“Данас Србија нуди страним продукцијама врхунске студије, опрему, искусне екипе и изванредне професионалце из области визуелних ефеката и постпродукције. Београд се етаблирао као једна од значајнијих дестинација у региону, а Србија постала незаобилазна станица у источној Европи када је продукција филма и реклама у питању”, речено је на скупу.

Том приликом уручене су плакете институцијама које су дале кључну подршку развоју филмске индустрије и координацији свих нивоа државне управе неопходне за реализацију продукцијског посла. Проглашене су најатрактивније локације, а плакетом су награђени и најбољи филмски партнери.

Плакету и захвалницу институцијама које су дале кључну подршку развоју филмске индустрије и координацији свих нивоа државне управе неопходне за реализацију продукцијског посла, добили су Влада Републике Србије, Министарство привреде Републике Србије, Министарство унутрашњих послова, Министарство одбране и Војска Републике Србије, Филмски центар Србије, Привредна комора Србије, Секратаријат за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координације односа са грађанима града Београда, Управа царина, Завод за заштиту споменика културе Града Београда, Туристичка организација Србије, Србијашуме, ЈКП Градска чистоћа и ЈКП Зеленило Београд.

Фото: Принтскрин

Плакету за најатрактивније локације којима се филмске екипе константно враћају добили су Дворски комплекс – Краљевски и Бели двор, Град Београд, Град Нови Сад и тврђава Петроварадин, Град Панчево, Сава Центар, Београдска тврђава Калемегдан, Стара планина, Национални парк Тара, Смедеревска тврђава и КПГТ.

Производња аудио визуелног садржаја допринела је и развоју других привредних грана, па су овом приликом посебно истакнуте следеће куће као најбољи филмски партнери: АБЦ осигурање, „Crowne Plaza“, „Crow Serbia“, „Metropol Palace hotel“, „Saint Ten hotel“, „Radisson Collection Old Mil Belgrade” и „DHL“.

Присутнима су се обратили проф. др Зоран Радојичић, градоналник града Београда; Ана Брнабић, председнице Владе Републике Србије; Гага Ђурковић, председник УО СФА и Милица Божанић. Они су истакли велики утицај филмске индустрије не само у економском смислу већ и у погледу промоције и стварања боље слике Србије у свету.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


bajina basta tara nagrada snimanje film lokacija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.318.520 посета
Тренутно на сајту: 563 посетилац(a)