Лакићевић: Стабилизује се тржиште пелета, инспекција на терену 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Лакићевић: Стабилизује се тржиште пелета, инспекција на терену
Trenutno na sajtu: 450       |       Podeli:
26.08.2022 | 2 коментар(а)



Обишли смо неколико стоваришта и продаваца пелета и нисмо увидели да постоји несташица ове врсте огрева а на сваком другом стоваришту у

Београду пелет је могао да се купи одмах, изјавио је за Танјуг државни секретар Министарства рударства и енергетике Зоран Лакићевић.
Навео је да је то што поједини продавци немају довољне количине пелета, последица повећане потражње и забринутости грађана за грејање током предстојеће сезоне.

Он је подсетио да је Министарство рударства и енергетике иницирало доношење Уредбе о ограничењу висине цене пелета и да од тада грађани плаћају, не 40.000 или 45.000, већ највише 38.000 динара по тони.

Према његовим речима, Србијашуме су до сада испоручиле довољно дрвета произвођачима, више него прошле године у ово време.

"Инспекције су до сада обавиле контролу у 54 града и општине и контролисале 175 привредних субјеката. Код 131 је утврђено да поседује сву потребну документацију, док су код 38 утврђене неправилности и поднети су захтеви за покретање прекршајног поступка", рекао је Лакићевић.

Истакао је да ће ове контроле убрзати стабилизацију на тржишту и навео да се очекује да се почетком септембра ситуација са снабдевањем пелетом потпуно стабилизује и да пелета буде за све грађане.

Процењује се да пелет као енергент користи око 110.000 домаћинстава у Србији.

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (2)

  • Ilija Cvorovic

    Jos uvek je 40000
  • Mida B

    U Pozegi na jednom stovaristu daju dve vrece,kod Cikarca pet vreca u Drini peleta nema. ..



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 159.037.535 посета
    Тренутно на сајту: 451 посетилац(a)