Завршетак аутопута Прељина - Пожега померен за крај јуна следеће године: Продужен уговор фирмама за надзор радова 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Завршетак аутопута Прељина - Пожега померен за крај јуна следеће године: Продужен уговор фирмама за надзор радова
Trenutno na sajtu: 417       |       Podeli:
01.03.2023 | 3 коментар(а)



Чачак/Пожега - Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре објавило је обавештење о измени уговора за надзор над извођењем радова на изградњи аутопута Е-763, деоница Прељина-Пожега.

Како је наведено, неопходан је додатни период ангажовања од 16 месеци јер радови над којима се врши стручни надзор нису завршени у предвиђеном року.

Конзорцијуму фирми који је у августу 2019. године, када је почела градња деонице, ангажован на овом послу (Грађевински институт Централна путна лабораторија доо Ветерник, Макспро доо Земун, Адомне доо Нови Сад и АБА профессионал доо Београд), уговор је сада продужен до 30. јуна 2024. године.

Сходно томе, повећана је и цена посла, са 966,8 милиона, на 1,4 милијарде динара.

Подсетимо, радови на деоници Прељина-Пожега, према уговору са извођачем радова кинеском компанијом ЦЦЦЦ, требало би да буду завршени до краја ове године.

То је поновио и ресорни министар Горан Весић пре 10 дана приликом обиласка радова на градњи тунела Лаз на овој деоници.

Према његовим речима, тунелске цеви требало да буду пробијена до краја априла.

„Пробијање другог тунела на траси, Муњино брдо, очекује се до краја године, како би кинески партнери покушали да испуне оно што смо се договорили, да се до краја године заврши ова деоница аутопута”, рекао је Весић.

 

 

ГЗС/еКапија

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


pozega cacak autoput radovi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (3)

  • Рајко

    Оде ово у бесконачнос.Шта је ту разлог,али стварно.
  • Brko

    Samo jedan predlog za novu pricu a to je skretanje iz pravca Cacka za Lucane i Gucu .Ja mislim da je to najopasnije skretanje u celoj drzavi .Ako vi to objavite siguran sam da ce se nesto uraditi i neciji zivoti spasiti . Hvala i pozdrav
  • Brko

    Ovo mi nije nimalo jasno ako postoi ugovor a ako se rok pomera onda cena ugovorenih radova se povecava ito iznos je u dinarima .Koliko ja znam za probijanje rokova izvodjac placa penale .



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.866.428 посета
    Тренутно на сајту: 418 посетилац(a)