Стручни колегијум Дома здравља Лучани: Приоритет нам је фукционисање у све тежим условима 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Стручни колегијум Дома здравља Лучани: Приоритет нам је фукционисање у све тежим условима
Trenutno na sajtu: 597       |       Podeli:
12.04.2017 | 0 коментар(а)



Лучани - Поводом саопштења Повереништва ОО СНС у Лучанима од 10.04.2017. године, Стручни колегијум Дома здравља Лучани издаје

следеће саопштење које преносимо у целости:

“У претходном периоду све надлежне институције су биле упознате са рационализацијом коју спроводи Влада Републике Србије, а односи се на број запослених у ДЗ Лучани. Због немогућности организовања рада ове здравствене установе, а разлог је престанак рада шест лекара, није било могуће организовати рад у сеоским амбулантама.

Запослени Дома здравља нису неодговорни, нерадни и неспособни, што доказује и сертификат акредитације на седам година, јер је то постигнуто радом, организацијом и залагањем запослених ове куће, као и функционисањем у најтежим условима (ванредна ситуација – поплава 2016. године).

Сходно томе, поред очекивања помоћи у решавању кадровских проблема ове установе, Дом здравља има проблем и са појединцима који стављају политику изнад људских и моралних вредности овог народа.

Ово саопштење није оправдање за појединце већ реална ситуација која је најтеже погодила пацијенте Г. Драгачева, докторе који су остали без посла као и све запослене у Дому здравља Лучани. Тежи период тек предстоји јер, понављамо, рационализацијом ће ова установа од 134 запослена радника, бити сведена на свега 87 радника.

Како тек тада функционисати, питање је за све!

Нећемо се освртати на некадашњи рад у сеоским амбулантама, већ нам је приоритет како сада фукционисати у складу са све тежим временима која долазе.

Не осврћемо се на чињеницу ко је директор, јер није директор одговоран за мањак здарвствених радника већ надлежне установе које спроводе дате мере.

Још једном позивамо све заинтересоване стране: локалну самоуправу, Повереништво ОО СНС, председнике месних заједница, да заједничким ангажовањем превазиђемо настале проблеме.

Стојимо иза сваке одлуке наше директорке, др Гордане Гашовић, јер је све одлуке доносила у договору са стручним колегијумом и члановима Управног одбора.

 

Стручни колегијум Дома здравља Лучани




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.104.743 посета
Тренутно на сајту: 598 посетилац(a)