Отворен дигитални кабинет за руски језик у Основној школи „Бреково“ 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Отворен дигитални кабинет за руски језик у Основној школи „Бреково“
Trenutno na sajtu: 428       |       Podeli:
10.05.2019 | 0 коментар(а)



Aриље - У Основној школи „Бреково“, данас је свечано отворен дигитални кабинет за руски
Свечано отворен дигитални кабинет за руски језик, фото: ГЗС

језик, чију је адаптацију и опремање подржала компанија НИС у оквиру свог корпоративног програма „Енергија знања“, који подразумева сарадњу са образовним и научним институцијама у Србији и иностранству.

Кабинет је комплетно адаптиран и реновиран, у потпуности је опремљен мултимедијалним средствима и обезбеђен интернет везом.

Ученици основне школе у Брекову већ неколико година заредом постижу одличне резултате на такмичењима у познавању руског језика. Они су редовно узимали учешће и на Олимпијади из руског језика које се одржава у организацији компаније НИС.

“Одлични резултати ученика из Брекова, а посебно одлично знање девојчице Иване Сретеновић били су повод да се представници компаније НИС упуте пут Брекова како би у непосредном сусрету са ученицима видели где се то руски језик тако добро изучава”, рекао је за Глас западне Србије директор школе Горан Ичелић и додао да су посебно били изненађени сазнањем да сви ученици старијих разреда уче руски језик.

Директор Основне школе „Бреково“, изразио је захвалност компанији НИС на донацији и истакао да се школа труди да максимално унапреди наставни процес, чему значајно доприноси успешна сарадња и са локалном заједницом и са мештанима.

Председник Општине Ариље Милош Недељковић истакао је да се Основна школа „Бреково“ поноси богатом традицијом и великим бројем угледних и познатих научника и уметника, који су бивши ученици ове школе, а председник Скупштине општине Ариље, Драгиша Терзић, захвалио се компанији НИС на донацији школи у Брекову.



„За општину Ариље ова година сматра се годином просвете. Општина је уложила у реконструкцију технолошког парка, захваљујући чему ћемо отварати нова IT одељења и нове образовне профиле. Наши ученици ће тако моћи да се школују у Ариљу. За нас је ова донација велика част“, навео је Терзић овом приликом.

Приликом свечаног отварања дигиталног кабинета за руски језик наставници и ученици школе припремили су разноврстан уметнички програм, а директор Ичелић је уручио захвалнице гостима.

Иначе, основна школа у Брекову је од Ариља удаљена 28 километара, ове године прославиће 123. годишњицу а у овом тренутку у осам разреда наставу похађа 54 ученика.

 

Глас западне Србије

 





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


arilje brekovo skola kabinet ruski jezik nis

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.848.606 посета
Тренутно на сајту: 428 посетилац(a)