Завршена реконструкција пута Кокин Брод – Прибојска Бања, неимари ужичких и новопазарских „Путева” завршили посао месец дана пре рока 


Sunčan i topao poslednji dan aprila             

 
Завршена реконструкција пута Кокин Брод – Прибојска Бања, неимари ужичких и новопазарских „Путева” завршили посао месец дана пре рока
Trenutno na sajtu: 397       |       Podeli:
27.10.2022 | 0 коментар(а)



Нова Варош / Прибој - Реконструкција пута Кокин Брод - Прибојска Бања завршена је скоро



месец дана пре задатог рока. Ова саобраћајница дуга је 23 километра и повезује општине Нова Варош и Прибој и слободно се може назвати жилом куцавицом југозападне Србије. Радовии су кренули по налогу председника Александра Вућића, а средства у износу од милијарду динара обезбеђена су из републичког буџета.

фото: ГЗС

Деоница пута која пролази кроз територију нововарошке општине дуга је 13 километара и остаће упамћена по томе што се у исто време пројектовала и градила. Извођач радова на овом делу пута били су ужички Путеви.

„Градња овог дела пута одвијала се у шест доница, како су стизали пројекти, тако су стизали и налози за градњу. На деоници су постојала два клизишта која су успешно санирана, извршена је комплетна замена клизајућег материјала који је био лош, урађене су дренаже а на клизишту Међа глава постављени су и габионски зидови од 80 кубика”, казао је Сабахудин Козица из Путева Ужице.

Сабахудин Козица из Путева Ужице, фото: ГЗС

Према његовим речима у току су завршни радови на постаљању завршног слоја асвалта у делу пута кроз село Рутоши у дужини од 350 метара и након тога слободно се може рећи да је овај део пута кроз нововарошку општину завршен.

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић истиче да је изузетно задовољан брзином и кивалитетом градње као и да очекује да ће градња ове саобраћајнице значајно утицати на подизање квалитета живота у селима кроз које пролази.

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић, фото: ГЗС

„Сигуран сам да ће захваљујући овом путу пољопривреда у овом крају бити интензивнија и развијенија, јер џаба сва ова лепота и квалитетни органски производи када није било могуће до њих доћи а испорука купцима била је права авантура. Нарочитио рачунама о на развој туризма, поготову сеоског, а на самом почетку ове деонице налази се Златарско језеро које је својеврстан туристички бренд општине Нова Варош”, нагласио је Васиљевић и додао да је пут био најважнији услов за останак и опстанак људи у сеоским срединама, али и да је од изузетне важности то што је сада безбедност у саобраћају подигнута на виши ниво.

Фото: ГЗС

Други део ове саобраћајнице који у дужини од 10 метара пролази кроз општину Прибој градили су неимари из новопазарских Путева и она је комплетно завршена.

фото: ГЗС

„Када смо кренули са радом изгледало је да ова деоница није нарочито захтевна за рад, међутим када су почели радови, на траси се појавило чак пет клизишта. Одмах нам је било јасно да морамо да би испоштовали задате рокове да укључимо више радника и на траси се активно радило 12 сати дневно”, прича Филип Симовић из новопазарских Путева.

Филип Симовић - Путеви Нови Пазар

На овој деоници пута урађено је 10 километара дренаже, 15 километара ивичњака, километар нових бетонских префабрикованих канала, а на пет клизишта уграђено је 150 000 кубика камена, урађено је 20 000 тона асфалта у два слоја, 1000 кубика габионских зидова.

Градња овог пута од виталног је значаја за развој туризма у Прибојској Бањи, што се види и по броју посетилаца, али и градњи нових угоститељских и смештајних капацитета.

Фото: ГЗС

„Сама чињеница да је ове године издато преко 3500 туристичких ваучера, а да је у прошлој години то било око 1200, говори о напретку туризма у Прибојској Бањи, променила се и структура гостију који у бању долазе, сада су то и млађи људи јер се видно поољшао и квалитет услуга. Гостију има и у овим јесењим месецима, а у последњих 50 година сезона је трајала само месец дана током летњег периода”, казао је директор Спортског центра Александар Мандић.

Директор СЦ Прибој Александар Мандић, фото: ГЗС

Иначе, ова саобраћајница најкраћа је саобраћајна веза Прибоја са остатком Србије.


Глас западне Србије

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


НОВА ВАРОШ ПРИБОЈ ПУТ РЕКОНСТРУКЦИЈА КОКИН БРОД ПРИБОЈСКА БАЊА

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.677.826 посета
Тренутно на сајту: 397 посетилац(a)